Forbrænder jeg mavefedt, når jeg træner mave?

Vi hører ofte, at en sixpack bliver skabt i køkkenet - og det er da også rigtigt, at kosten er afgørende, hvis man vil have markerede mavemuskler. Men man kommer naturligvis heller ingen vegne uden de rigtige øvelser!

9. juli 2019 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Kæmper du med mavebøjninger og crunches hver dag uden at se sixpacken titte frem, så er det slet ikke så mærkeligt. 

Du har sikkert hørt, at en sixpack skabes i køkkenet, og det er da heller ikke helt løgn. Markerede mavemuskler kræver nemlig, at din fedtprocent bliver tilpas lav (for mænd cirka 11-13%) - og i særdeleshed at du har minimalt med mavefedt.

Vil du gerne sætte skub i din fedtforbrænding? Se her, hvordan du gør.

Mavetræning er nødvendigt, hvis man ønsker en svulmende sixpack, men så længe der er fedt udenpå, vil ingen se dem. Dit fokus bør derfor være på, at forbrænde mavefedt - og dette gøres lettest med andre øvelser og vaner end blot mavetræning. 

Sådan forbrænder du mavefedt

Mængden af vores mavefedt afhænger naturligvis af, hvad vi hælder indenbords, men gentik spiller også ind. Derfor er det ikke alle, der kan få den ønskede sixpack - men du kan helt sikkert bevæge dig i den rigtige retning. 

Én måde at forbrænde det uønskede mavefedt på er morgentræning. Få gang i din forbrænding, inden du har indtaget dagens første måltid. På den måde tærer kroppen på fedtdepoterne, istedet for at hente energi fra dit sidste måltid. 

Det er hverken sundt, sjovt eller anbefalesværdigt at sulte sig selv for at tabe mavefedt. Derfor bør du i stedet sørge for at spise 5-7 små, daglige måltider, således at din forbrænding hele tiden holdes i gang. 

Mange der ønsker at tabe sig kaster sig over lange opslidende løbeture, men ser aldrig de vilde resultater. Erstat i stedet din langsommelige cardio-træning med intervaller og højintensiv træning

Vil du gerne vide mere om træning, skader, sundhed, motivation og meget mere, så tegn et abonnement på Aktiv Træning lige HER. I magasinet får du al den nyeste viden om træning og inspiration til at leve et sundere og mere aktivt liv.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: