© Colourbox

Hvordan træner jeg bedre min mave?

Jeg er træt af at ligge på gulvet i mit fitnesscenter og lave mavebøjninger i massevis. Findes der ikke en øvelse, der tager kortere tid, men træner maven effektivt?

Hvis du kan tage 30-50 mavebøjninger, før du bliver træt, er du enten meget stærk, eller også sjusker du med teknikken. Husk, at hver mavebøjning helst skal tage mindst 5 sekunder. Brug 2 sekunder på at komme op, hold 1 sekunds pause på toppen, og brug så 2 sekunder på at sænke ryggen ned til gulvet igen. Når det er sagt, kan du med fordel træne maven med andre øvelser, når du har et helt fitnesscenter til rådighed.

Prøv fx at lave øvelsen skovhuggeren i kabeltrækmaskinen, som står i stort set alle centre. Sæt så meget modstand på maskinen, at du kun kan lave et sted mellem 8 og 10 gentagelser, før du må holde en pause. Kør gerne 3 sæt hver gang.

Skovhuggeren


Startposition: Stil dig med spredte ben, lidt nede i knæ og med siden til kabeltrækket. Tag fat i håndtaget med begge hænder, mens resten af kroppen peger fremad.

Bevægelsen: Træk kablet i en jævn og diagonal bevægelse fra din skulder og ned foran modsatte hofte. Før herefter håndtaget op til skulderen igen.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: