© iStock

Hvordan træner jeg bedst mavemuskler?

Jeg laver mavebøjninger om morgenen, men er det den bedste måde at træne mavemusklerne på?

Det er oplagt at kaste sig over de klassiske mavebøjninger hjemme på stuegulvet, når man gerne vil træne sine mavemuskler. Men du kan med fordel udvide dine øvelser lidt, for mavemusklerne har ligesom alle andre muskler brug for alsidig træning, så du ikke kun udfører samme øvelse igen og igen.

Et godt supplement til dine mavebøjninger er fx at lave sideplanken, som du kan se på billedet. Du kan skifte mellem at hvile på højre og venstre arm. Supplerer du med klassiske armbøjninger, så træner du både din mave, dit bryst og dine arme. De forskellige øvelser gør også, at du skærer ned på spildtiden, hvor du ligger og puster.

Sideplanken

Udgangsstilling: Lig på højre underarm. Højre albue skal være lige under højre skulder. Spænd i mave og baller.

Udførelse: Hold stillingen. Øvelsen kan gøres sværere ved at tage en håndvægt i den modsatte arm og strække den op mod loftet.

Tempo: Bliv liggende i 45 sekunder på hver side.

Husk: Hold kroppen helt strakt – også hals og hoved.

Aktiv Træning anbefaler: T-shirt og shorts

Nu kan du få et lækkert træningssæt med shorts og t-shirt til en helt fantastisk pris. Sættet er i høj kvalitet og egner sig supergodt til en god løbetur eller træning i fitnesscenteret. De geniale hybridshorts har indbyggede tights, som giver en lækker pasform, mens man stadig kan nyde den luftige fornemmelse fra de klassiske splitshorts. T-shirten er lavet i et let og behageligt materiale, og bagsiden perforeret med et utal af små, fine huller, der giver en fantastisk udluftning, når du træner.

Lige nu kan du få hele sættet med shorts og t-shirt for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og ekspedition. I alt 149 kr.) Du sparer 639 kr. Sammen med sættet får du desuden 3 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, der er fyldt med motiverende tips, gode råd til din træning og kostråd fra vores eksperter. Læs mere om det fantastiske tilbud lige her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: