© istock

Styrketræning for seniorer

Styrketræning modvirker mange af de typiske alderstegn og skavanker, man ser hos ældre mennesker.

16. april 2020 af Redaktionen

Løft hele livet

Grundlæggende kan midaldrende og ældre mennesker styrketræne på nøjagtig samme måde som yngre. Når man kommer op i årene, er der dog nogle bestemte faktorer, man bør være ekstra opmærksom på.

Byg formen roligt op

En fornuftig progression, hvor man bygger roligt op over uger og måneder og undgår pludselige stigninger i træningsmængde og intensitet, er afgørende for at undgå skader – ikke mindst for ældre. Med alderen bliver kroppen også langsommere til at restituere, og der kan blive behov for at tage en ekstra hviledag mellem hver træning. 

Varm op - hver gang!

Når man er 20 år, kan man måske slippe afsted med at gå direkte til de tunge vægte, men med alderen bliver en god opvarmning mere og mere essentiel. Det kan bare være 5 min. på en romaskine samt lidt dynamisk udstrækning. Især skulder, hofte og knæ er udsatte for skader hos ældre, så her bør man have særligt fokus.

© istock

Tilpas øvelserne

De fleste af os får med alderen større eller mindre skavanker, som tvinger os til at droppe bestemte øvelser. I stedet for at ærgre sig over, at man ikke længere kan lave sumosquat pga. en dårlig hofte, gælder det om at finde frem til de gode alternativer. Det kan fx en fysioterapeut med styrketrænings- erfaring hjælpe med. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: