15 effektive planke-øvelser

Få en stærk ryg og skarpe mavemuskler med ’planken’. Her er 15 variationer af den suveræne øvelse, som du bør prøve.

7. september 2018 af Christian Thestrup

Hvor hårdt kan det være at lave en øvelse, hvor man slet ikke bevæger sig? Hvis du har prøvet ’planken’, kender du allerede svaret – det kan nemlig være ganske hårdt! Men det er også derfor, at planken er så god. Den virker nemlig fantastisk og styrker hele din core muskulatur omkring mave, ryg og hofter.

Vi har fundet 15 variationer af planken, som du kan sætte sammen efter humør og udholdenhed. Vælg fem-seks variationer, som du udfører i forlængelse af hinanden. Hvis du er nybegynder, anbefaler vi, at du i starten udfører hver øvelse i 20-30 sekunder, og bygger flere øvelser på eller bliver i dem længere, efterhånden som du bliver stærkere. 

Det kan være hårdt for albuerne at lave planken direkte på gulvet. Derfor anbefaler vi, at du fx hviler armene på en træningsmåtte, som du folder 1-2 gange. Udover at den er blød, er fordelen ved en måtte også, at den ikke kan skride under dig, når du skifter stilling mellem øvelserne.

Aktiv Træning anbefaler:

LIGE NU KAN DU få en træningsmåtte i høj kvalitet sammen med Aktiv Træning. Måtten er en del af vores store træningssæt med mavehjul, træningsmåtte, træningselastikker, stor øvelsesguide og 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.) Læs mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: