Mand med stærk ryg
© iStock

Denne øvelse gør din rygtræning mere effektiv

"Når jeg træner ryg, bliver det altid den samme træk-til-bryst-øvelse, jeg laver. Har I en god og effektiv rygøvelse, jeg kan supplere med?"

3. maj 2017 af Hans W. Gottlieb

Svar: Et godt bud på en supplerende øvelse er bent-over rows, der både kan laves med håndvægt og med en vægt­stang. 

Her får du fremragende træning af ryggen, og ved at justere på vinklen mellem albue og overkrop kan du vælge primært at træne den brede rygmuskel eller den øvre del af ryggen. 

Med albuen tæt til kroppen stresses den brede rygmuskel, mens du i højere grad rammer den øvre ryg med albuen ude fra kroppen. 

Bent-over rows

Sådan gør du: Grib en relativt tung håndvægt med højre hånd. 

Placér venstre knæ på en bænk, og bøj let i højre ben, der er plantet i gulvet. 

Støt med venstre hånd på bænken, og hold ryggen ret. 

Træk håndvægten helt op, så den rammer brystet, og sænk tilbage til strakt arm i et kontrolleret tempo. 

Gentag 8-12 gange, og skift så til den anden arm. 

© iStock

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: