Mand, Kettlebell, Fritlagt,
© Valling.com

Bliv sund og stærk med kun to øvelser

Blot 10 minutter med en kettlebell er nok til at komme i form og modvirke vores generelt alt for stillesiddende dagligdag.

Træningsprogram

Træn i 10 minutter, hvor du hele tiden skifter mellem at lave øvelse 1 (squat) og øvelse 2 (military press).

Sådan gør du: 5 squat og derefter 1 military press med hver arm.

De første fem squat laves med kettlebellen i højre hånd, de næste fem holder du den i venstre hånd. Bliv ved med at skifte på den måde. Hvis du begynder at sjuske med teknikken, snupper du et halv minuts hvil, men prøv med tiden at minimere pauserne mere og mere, så du til sidst helt kan undvære dem. Træn 2-3 gange om ugen med en hviledag imellem. Begynder træningen at føles let, forlænger du programmet med 1-2 minutter.

Derfor virker kettlebells Du træner det hele, hver gang du laver dine kettlebelløvelser – alt fra muskelopbygning til styrke, kondition og smidighed.

Ved at koncentrere dig om få øvelser opnår du et højt teknisk niveau. Jo bedre teknik, jo lettere har du ved at belaste kroppen så hårdt og effektivt, at det giver dig resultater

Træn kort, men hårdt. 10 minutters kvalitetstræning er nok til at flytte din form markant, fordi de bedste kettlebelløvelser udfordrer alle kroppens vigtigste muskler på én gang.

Sådan finder du din kettlebell Tag en håndvægt, og sæt så mange kilo på, at du kun 10 gange kan presse den op i strakt arm. Start testen i skulderhøjde, pres håndvægten op i strakt arm, og sænk den langsomt ned igen.

Hos forhandlerne springer vægten tit med 4 kg ad gangen, så hvis du ikke kan få en kettlebell, der vejer det samme som håndvægten, vælger du den lettere kettlebell, som ligger tættest på. Løftede du fx en 14-kg-håndvægt 10 gange, køber du en 12-kg-kettlebell.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: