Mandeoverkrop, veltrænet, MÅ GERNE BRUGES
Træningsprogram Maks. 30 minutterIntet udstyrTræn hvor du vilTræn når du vil© Istock

Mix dit eget træningsprogram - del 2

Styrketræning med kroppens egen vægt er både effektivt, gratis og helt uafhængigt af tid og sted. Skal det være hårdt eller ekstra hårdt? Mix dit eget program!

21. oktober 2015 af Kasper Danborg og Jesper U. Larsen.

Der findes et hav af gode kropsvægtsøvelser, som kan udfordre folk på alle niveauer. I denne serie kommer hver øvelse i 2 varianter – en hård og en endnu hårdere. Dette er 2. del i serien, men var du ikke med fra start, er det ikke for sent at springe på nu.

Sådan laver du dette træningsprogram

  • Øvelsesvalg: Programmet består af 5 øvelser. Ved hver øvelse vælger du, om du vil lave den hårde eller hårdere variant.
  • Antal gentagelser: Du skal ikke tage et bestemt antal gentagelser ved hver øvelse, men derimod træne til udmattelse. Der vil givetvis være forskel på, hvor mange gentagelser du kan tage af de forskellige øvelser.
  • Antal sæt: Er du begynder, så start med 2 sæt af hver øvelse de første par uger. Øg derefter til 3 og senere 4 sæt, i takt med at du bliver stærkere og vænner dig til træningen. Hold cirka et minuts pause mellem hvert sæt.
  • Tempo: Sørg for at holde et roligt og kontrolleret tempo i øvelserne, så du arbejder 2 sekunder i den ene retning og 2 sekunder tilbage igen. Dette gælder alle øvelser, som ikke indeholder spring eller afsæt.
  • Teknik: Det er vigtigt, at du har fokus på at udføre øvelserne korrekt. Du skal hellere tage et par gentagelser mindre end gå på kompromis med teknikken. Så er du sikret fuldt udbytte og mindre risiko for at blive skadet.

På udkig efter et træningsprogram? Se alle vores træningsprogrammer til både løb, styrketræning, cykling og crossfit.

Del af en serie

Dette træningsprogram er en del af en serie. De andre programmer findes her:

Mix dit eget styrketræningsprogram - del 1

Mix dit eget styrketræningsprogram - del 3

Mix dit eget styrketræningsprogram - del 4

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: