Mand, Kettlebell, Fritlagt,
© Valling.com

Styrk hele kroppen på 10 minutter

Med en kettlebell træner du styrke og kondition på samme tid. Bare 10 minutters effektiv træning 2-3 gange om ugen er nok.

Træningsprogram

Skift hele tiden mellem de 2 øvelser, og prøv helt at lade være med at holde pause i de 10 minutter, du træner. I starten har du dog sandsynligvis brug for et kort hvil af og til – til at få pusten igen – men forsøg gradvist at skære pauserne væk. Udfør øvelsen 5-8 gange med hver hånd, før du går videre til den anden øvelse. Vurdér din træning bagefter.

Var det for let, er det okay at øge træningslængden med et par minutter, men stop ved 20 minutter pr. gang. Kan du træne i længere tid, bør du i stedet få dig en tungere kettlebell. Træn helst 2-3 gange om ugen med minimum 1 hviledags pause imellem.

Derfor virker kettlebells Du udnytter træningstiden optimalt, fordi du konstant skifter mellem de 2 øvelser. Forsøg helt at undgå at holde pauser.

Ved at koncentrere dig om få øvelser opnår du et højt teknisk niveau. Jo bedre teknik, jo lettere har du ved at belaste kroppen så hårdt og effektivt, at det giver dig resultater.

Træn kort, men hårdt. 10 minutters kvalitetstræning er nok til at flytte din form markant, fordi de bedste kettlebelløvelser udfordrer alle kroppens vigtigste muskler på én gang.

Sådan finder du din kettlebell Tag en håndvægt, og sæt så mange kilo på, at du kun 10 gange kan presse den op i strakt arm. Start testen i skulderhøjde, pres håndvægten op i strakt arm, og sænk den langsomt ned igen.

Hos forhandlerne springer vægten tit med 4 kg ad gangen, så hvis du ikke kan få en kettlebell, der vejer det samme som håndvægten, vælger du den lettere kettlebell, som ligger tættest på. Løftede du fx en 14-kg-håndvægt 10 gange, køber du en 12-kg-kettlebell.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: