Mand løber hurtigt i tunnel/urbane omgivelser, i profil, MÅ GERNE BRUGES
© Istock

Styrkeskole for løbere - del 1

Styrketræningsprogrammet for løberen ruster kroppen til bedre at kunne absorbere stødene fra de forskellige underlag ude på løbeturen.

22. januar 2016 af Kasper Danborg og Jesper U. Larsen.

Styrketræningen for løberen har fokus på, at ankel, knæ, hofte og rygsøjle skal kunne absorbere stødene fra underlaget, uden at det fører til træthed eller smerter. Du styrker coremuskulaturen, som stabiliserer rygsøjlen under løbeturen. Og endelig er der fokus på eksplosiv styrke, så du bliver i stand til at tage så hurtige og spændstige skridt som muligt og dermed udnytter dine kræfter optimalt.

For at tilføre ekstra belastning til øvelserne, når der ikke er håndvægte og stænger til rådighed, benytter vi de såkaldte powerbands, der er kraftige elastikker af industrigummi. Elastikker til træning har hidtil mest været forbundet med genoptræning og meget let belastning, men powerbands er af en helt anden kaliber. De utrolig robuste elastikker fås i mange tykkelser, og de hårdeste har en trækkraft på langt over 50 kilo, så du kan blive udfordret uanset niveau.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: