© Morten Andersen.

Træningsprogram til okklusionstræning

Med okklusionstræning opnår du stor muskelvækst med lette vægte. Brug dette program til at afslutte din almindelige styrketræning med.

8. februar 2016 af Brian Henneberg.

Her har vi valgt et træningspas, hvor du bruger okklusionstræning som en finisher, der sætter ekstra fokus på træningen af lår- og lægmuskler. Start med at lave dit almindelige styrketræningsprogram med de øvelser, sæt og gentagelser, som du plejer. Slut så træningen af med at lave okklusionstræning med disse 3 øvelser for benene.

Sådan kan dit træningspas se ud

  • 1. Vikl elastikbindene omkring den øverste del af lårene, og kør øvelsen leg extensions. Sæt dig i maskinen, og indstil benpositionen, så puden er mellem dine skinneben og ankler, og vælg belastning. Stræk dine ben til vandret position, og sænk dem langsomt tilbage igen.Antal sæt: 4.Gentagelser pr. sæt: 30-15-15-15.Pause mellem sæt: 30 sek.
  • 2. Kør nu øvelsen leg curls – igen med elastikkerne omkring øverste del af lårene. Indstil maskinen, så du ligger med knæene ud over puden. Bøj benene, så dine hæle bevæger sig i retning af ballerne. Fortsæt bevægelsen, indtil du ikke kan komme længere. Sænk derefter langsomt og kontrolleret benene tilbage til startpositionen.Antal sæt: 4.Gentagelser pr. sæt: 30-15-15-15.Pause mellem sæt: 30 sek.
  • 3. Pil elastikbindene af igen, og vikl dem rundt om underbenene lige under knæene. Lav så øvelsen calf raises. Stå med ret ryg og en vægtstang på skuldrene. Tæer og forfod er placeret på en stepbænk eller et par vægtskiver. Sænk langsomt hælene, og rejs dig op på tæerne med strakte knæ.Antal sæt: 4.Gentagelser pr. sæt: 30-15-15-15.Pause mellem sæt: 30 sek.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: