Super hjemmetræning: Lav dine egne TRX-remme

Du kan sagtens holde formen ved lige, selvom du ikke kan komme i fitnesscenteret eller svømmehallen. Med et sæt TRX-remme kan du nemlig træne hele kroppen derhjemme eller i haven. Se her, hvordan du laver remmene selv.

18. marts 2020 af Christian Thestrup

Det kan være svært at holde kroppen i form, når fitnesscentre og svømmehaller er lukkede. Det gælder ikke mindst for triatleterne, som desuden har problemer med at træne svømning, når de ikke kan komme i vandet. 

Men det er der heldigvis råd for. En af vores læsere, triatleten Peter Frank, har nemlig lavet sine egne TRX-remme, og det synes vi er så smart, at vi her bringer ideen videre. Peter Frank har lavet dem for at holde sin svømmeform ved lige, hvilket er ret genialt, men med et par TRX-remme kan du desuden lave et hav af øvelser, så du får trænet hele kroppen. 

FÅ INSPIRATION TIL TRX-ØVELSER HER

Alt, hvad du skal bruge, er to sæt cykelslanger, 30 centimeter haveslange og en saks. Haveslangen skal bruges som håndtag til dine TRX-remme, men hvis du ikke har noget haveslange, kan andre former for tynde rør også bruges.

Klip ventilerne af slangerne. Bind de to slanger sammen og lav en løkke for enden, så du kan sætte dine remme fast på et dørhåndtag, en gren eller lignende. 

Klip haveslangen over, så du får to dele på cirka 15 centimeter. Træk hver ende af cykelslangerne gennem de korte stykker haveslange og lav en knude, så du får et håndtag. Kig på billedet nedenfor, hvis du synes, at forklringen er lidt kryptisk. 

Nu har du dine TRX-remme og kan gå i gang med din hjemmetræning. Og husk at lave nogle solide knuder, så du ikke bliver svirpet med cykelslangen.

Nedenfor kan du se Peter Frank vise, hvordan han træner crawl derhjemme.

Som sagt er TRX-remme en fantastisk måde at træne hele kroppen. Vi har samlet en flok øvelser, du kan prøve derhjemme eller udenfor, når vejret er til det. Klik her for at komme i gang.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvilket sundhedsråd har du sværest ved at følge?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: