Trænernes top 5: Her er verdens bedste øvelser

1.400 personlige trænere har kåret de mest effektive styrkeøvelser.

21. februar 2017 af Jesper U. Larsen

Den britiske fitnesskæde The Gym Group har lavet en rundspørge blandt 1.400 personlige trænere for at få deres bud på de mest effektive styrkeøvelser. Den slags kåringer kan selvfølgelig altid diskuteres, men der er ingen tvivl om, at deres top-5 er superøvelser, du med fordel kan have med i dit program, hvis du ikke allerede har det:

Squat

En af styrketræningens kongeøvelser, der aktiverer en hel perlerække af muskelgrupper. Du træner især baller og forsiden af lårene, samtidig med at kropskernen arbejder benhårdt for at stabilisere overkroppen.

Sådan laver du squat

Dødløft

Endnu en suveræn øvelse, som træner mange muskler på én gang. Mange holder sig fra den af frygt for dårlig ryg, men med korrekt teknik giver øvelsen tværtimod en stærk og sund ryg.

Sådan laver du dødløft

Lunges

Lunges giver dig en rigtig, god gang træning af de tre vigtige b’er: ben, baller og balance. Den kan laves med eller uden vægte og findes i mange varianter.

Sådan laver du lunges

Push-ups

En klassiker, der bruges lige fra skolernes idrætstimer til militærets fysiske træning. Du bruger kun kroppens egen vægt, så øvelsen, der især træner bryst, kan laves overalt.

Sådan laver du push-ups

Bænkpres

Hvor meget bænker du? Det er et af de spørgsmål, man godt kan regne med at få, når man styrketræner. Så hvis du vil tale med, er du nødt til at lave bænkpres. Superøvelsen træner især bryst samt triceps og skuldre.

Sådan laver du bænkpres

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: