© Colourbox

Udnyt julens fristelser til din fordel

December er en måned fyldt kalorier. Heldigvis kan du altid udnytte julens fristelser til din fordel og booste dine træningsresultater.

15. november 2019

Man kan ikke sige jul uden også at sige god mad og lækkerier.

December er en måned, hvor de ekstra kilo hurtigt kan snige sig ind på en og sætte sig på sidebenene – uanset hvor gode ens intentioner end har været om at holde igen.

Men når de mange kalorier alligevel ryger indenbords, hvorfor så ikke gøre brug af dem?

Få gang i vægtene og fyld muskler på

Fordi december er en travl måned, kommer mange hurtigt til at drosle ned med træningen, og når man træner, står den ofte på cardio i et forsøg på at slippe af med nogle af de mange kalorier.

Selvfølgelig giver det god mening at forsøge at forbrænde noget af det overskydende, men når du nu alligevel indtager mange kalorier, så kan du lige så godt gøre brug af dem.

Her er det, du faktisk bør give den en ekstra tand med styrketræningen, så du får omdannet nogle af de overskydende kalorier til muskler.

Muskelmasse er en rigtig god investering

Det giver rigtig god mening at investere noget tid og energi i at få opbygget noget muskelmasse og muskelvækst har de bedste betingelser, når du er i kalorieoverskud.

En større muskelmasse giver blandt andet bonus i form af øget stofskifte og en bedre forbrænding. Også når du ikke træner.

Læs mere her: Tab dig med styrketræning

Du kan passende give den gas med tung styrketræning hen over vinteren og virkelig give dine muskler en overhaling. Så vil de ekstra kalorier, du indtager være med til at genopbygge dine muskler større og stærkere end før.

Vær dog opmærksom på, selvom dine muskler er glade for lidt ekstra kalorier, så vil det altså stadig sætte sig på sidebenene, hvis dit kalorieoverskud er alt for højt.

I forbindelse med styrketræning, anbefales det, at man skaber et kalorieoverskud på maksimum 500 kalorier på daglig basis, så de overskydende kalorier netop ryger i musklerne og ikke på sidebenene.

Masser af styrketræning med Aktiv Træning

På Aktiv Træning er vi opsatte på at give dig de allerbedste betingelser for at få det optimale ud af din træning.

På vores hjemmeside finder du derfor en masse gode artikler, tips og gode råd til din styrketræning.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: