Kvinde, der svømmer

Vil du for alvor rykke konditionen i bassinet, skal der trænes intervaller – både korte og lange.

© Foto: iStock

Bliver man en bedre løber i svømmehallen?

Gavner det løbeformen, hvis man gerne vil træne mere i svømmehallen hen over vinteren?

29. januar 2022 af Redaktionen

Den direkte overførbarhed fra svømning til løb er lille, da løbemusklerne ikke er involveret, og bevægemønsteret er et helt andet. Det ændrer dog ikke på, at svømning er et fremragende supplement til løbeturene. Du kan få god konditionstræning i bassinet, samtidig med at du opnår en øget corestyrke og balance, som også kommer dig til gode som løber.

Den største fordel ved at supplere løbeturene med svømning er, at det er en skånsom træningsform. Benene får lov at hvile – især dine akillessener og knæ er uden belastning, og derfor er det muligt at presse kredsløbet på dage, hvor de trætte ben har brug for et hvil. Er du løbeskadet, er svømning derfor også et godt valg som alternativ træning i skadeperioden.

Det er en god idé at veksle mellem flere stilarter. Den hurtigste, mest effektive og mest skånsomme stilart er crawl. Selvom det ser enkelt ud, så er der store gevinster at hente ved at få den basale teknik helt på plads – et par timer med en svømmelærer kan være godt givet ud.

Har du styr på, hvad en Ironman er? Vi giver dig alle svarene i denne artikel. 

Få styr på crawl

  • LIG RIGTIGT. Du skal ikke ligge fladt, men lidt på siden, så det ikke kræver det store drej i nakken at komme op at ånde.

  • PUST UD. Når du puster luft ud, skal der virkelig pustes til. Ellers får du heller ikke luft nok ind og vil hurtigt få en oplevelse af at være stakåndet. 

  • SLAP AF. Når gode svømmere får crawl til at se så let ud, er det, fordi de slapper af i store dele af kroppen.

  • HELE BENET. Bensparkene skal komme helt oppe fra hoften og ikke kun fra knæene. Samtidig skal fodleddene være afslappede, så fødderne kan være med til at skabe fremdrift. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: