Hvordan bliver jeg bedre til brystsvømning?

Jeg får ondt i nakken og bliver hurtigt forpustet af brystsvømning. Hvad gør jeg galt?

Ifølge mange elitesvømmere er brystsvømning den sværeste stilart at blive skrap til, og mange motionister oplever ligesom dig, at de får ondt i nakken og hurtigt bliver forpustede. Det skyldes især forkert vejrtrækning og en alt for skrå placering i vandet.

For at få en idé om den korrekte teknik kan du studere trin for trin-tegningerne herunder. Vil du for alvor arbejde med teknikken, kan du tage svømmetimer hos en instruktør, der både kan instruere og rette dine fejl.

SÅDAN GØR DU

Start med at ligge helt udstrakt i vandet med armene strakt frem foran hovedet.

Før nu armene – med håndfladerne vendt udad – i en stor bue ned mod hoften og opad igen til udstrakt. Når armene er næsten strakt ud foran kroppen, trækker du hælene opad mod ballerne.

Bensparket laves ved at give et kraftfuldt spjæt. Fødderne føres først skråt udad og derefter indad, men de samles først igen, når benene er strakt helt ud. Du skal føle, at du presser vandet mellem fødder og knæ væk.

Der er en lang glidefase i brystsvømning, mens benene sparker, og armene er strakt frem foran dig. Her er dit ansigt under vand, og du kan puste ud gennem næsen. Løft kun hovedet, og træk vejret, mens du fører armene frem til et nyt svømmetag.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: