To svømmere i havet.
© iStock

Sådan kommer du i gang med havsvømning

Vil du i gang med havsvømning er sommermånederne det perfekte tidspunkt at starte. Se vores bedste begyndetips her, og kom godt fra start med svømningen.

6. august 2019 af Redaktionen

Hvordan bliver jeg havsvømmer?

Jeg vil gerne i gang med at dyrke havsvømning nu, mens vejret rigtig egner sig til det. Har I nogle gode begyndertips?

SVAR: Havsvømning er super afveksling for alle dem, der pløjer bane efter bane i svømmehallen. Det kræver træning at blive en god havsvømmer, da forholdene er noget anderledes end i svømmehallen. 

Dels er vandet langt mere uroligt, og dels er det noget sværere at orientere sig. En god idé er at finde en makker, du kan svømme med. 

Svøm altid tæt på kysten, og start et sted uden for meget bølgegang. Og så er det ellers bare at nyde det våde element.

Har du styr på, hvad en Ironman er? Vi giver dig alle svarene i denne artikel. 

Det vigtigste udstyr 

  • Badehætte: Vælg en model i en opsigtsvækkende farve, så du kan ses. Er det koldt, kan en tynd neoprenhætte beskytte mod kulden. De er ofte sorte, så træk i så fald en farvet hætte udover.
  • Våddragt: Vælg en decideret svømmevåddragt, som er tyndere og mere fleksibel end dragter til andre typer vandsport. Våddragten skal sidde tæt til uden at stramme og nive. 
  • Svømmebriller: Hjælper dig med at kunne orientere dig bedre i vandet. De lidt større triatlonsvømmebriller giver bedre udsyn og øget beskyttelse mod brandmænd end de mindre poolsvømmebriller.
  • Neoprensokker: De er ikke et must, men ganske rare at have – ikke mindst i yderperioderne af sæsonen.
  • Havtaske: Med en oppustelig havtaske på slæb er det nemt for både og lignende at se dig. Samtidigt kan du bruge den til at hvile dig ved at opbevare telefon og nøgler. 

Taske til havsvømning.

Havtasken er et nødvendigt udstyr, når du skal svømme i havet. Tasken spændes fast om livet, og gør dig synlig i vandet. 

© PR Foto

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: