Læs også

Løb i varmen

© Colourbox

T-shirten sladrer om væskemangel

Tyske forskere er langt i arbejdet med en T-shirt, der skifter farve, hvis du er i fare for at dehydrere, når du er ude på træningsturen. Farveskiftet sker ved en simpel kemisk reaktion. Når T-shirten rammes af væske med syreindhold, som fx sved, skifter den farve til gul – og du ved på den måde, at det er tid til at få væske. Den gule kulør forsvinder igen i vask, og trøjestoffet bliver så først gult igen, når man igen sveder kraftigt.

19. oktober 2010

Tyske forskere er langt i arbejdet med en T-shirt, der skifter farve, hvis du er i fare for at dehydrere, når du er ude på træningsturen.

Farveskiftet sker ved en simpel kemisk reaktion. Når T-shirten rammes af væske med syreindhold, som fx sved, skifter den farve til gul – og du ved på den måde, at det er tid til at få væske. Den gule kulør forsvinder igen i vask, og trøjestoffet bliver så først gult igen, når man igen sveder kraftigt.

Hvornår T-shirten sættes i produktion, vides endnu ikke. Forskerne arbejder også på andre farvestoffer, som skal kunne måle det salt og de mineraler, man sveder ud.

Source #Videnskab.dk

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: