© Valling.com

Træn med din hund

Det er hyggeligt og sjovt at træne med hunden, og bærer du dig rigtigt ad, kan du faktisk få en rigtig god gang træning, mens du alligevel lufter hunden.

19. maj 2010 af Birgitte Aabo

Få motion på gåturen. Din hund sikrer dig allerede et minimum af motion, når du går tur med den, men du kan nemt øge indsatsen ved fx at gå længere eller ved at gå meget rask op ad bakkerne, så pulsen kommer op. På den måde får du en gang kredsløbstræning ud af de daglige lufteture.

Løb med hunden En løbetur med hunden kan både være hyggelig, sjov og hård! Hunden vil typisk frem over stepperne, og så må du følge med. Ligesom dig skal hunden dog være i nogenlunde god form og være vant til at røre sig. Og den skal vænne sig til at løbe, inden du tager den med på alt for lange ture.

Løb ikke mere end 30 minutter i starten. Sørg også for at holde et tempo, hvor hunden kan trave. Skal den galopere for længe, slider det for meget på dens krop. Start i øvrigt med at løbe et par 100 meter frem og tilbage til dit hjem, så hunden kan få lettet sig, og du kan komme af med hundeposen.

Med eller uden snor Har du tjek på din hund, og løber I, hvor det er muligt, så slip den løs. Det giver hunden lov til at variere sit løb, mens du kan løbe mere jævnt. Gør det kun, hvis du hurtigt kan kalde hunden til dig, hvis I fx møder andre mennesker. Løse hunde er en pest for andre, ikke mindst løbere. De ved jo ikke, at det er verdens bedste hund, når den kommer drønende hen imod dem.

Kast pinde og træn Hunden er en suveræn makker, når det gælder fartleg eller ustruktureret intervaltræning. Find en fodboldbane eller en stor plads, hvor hunden kan løbe frit. Kast pind eller bold, og tons herefter rundt sammen med hunden. Det er leg og træning på en gang.

Bliv sammen med hunden

Det er vigtigt, at du ikke træner med hunden, lige inden den skal være alene. På grund af adrenalin har den brug for mindst 20 min. i dit selskab, inden den forlades.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: