© istock

Hurtig musik giver træningen et løft

Mere techno, færre ballader – vil du have fuld gevinst af musikken til træning, skal tempoet i vejret.

13. juli 2020 af Redaktionen

Har du for vane at tage høretelefonerne på og skrue op for sange med et hurtigt beat, når du skal løbe en tur, så har du fat i noget rigtigt. Et nyt studie viser nemlig, at uptempo-musik får os til at arbejde hårdere og tilmed gør, at vi oplever træningen som mindre anstrengende,

end når vi ikke hører musik eller vælger langsommere rytmer. Forskerne undersøgte effekten af musikkens tempo på en gruppe trænende kvinder, som enten skulle dyrke udholdenhedstræning på løbebånd eller dyrke styrketræning. Deltagerne gennemførte træningspassene i stilhed eller med popmusik med forskelligt tempo i ørerne. Resultaterne viste, at musik med et hurtigt tempo under træning reducerede RPE, der står for rating of perceived exertion og dækker over, hvor hård træningen føles. Men ikke nok med at træningen føltes mindre anstrengende, forskerne målte også en højere puls hos deltagerne, når de trænede til uptempo-musik. 

De trænede altså både hårdere og vurderede samtidig træningen som mere behagelig. Især personer, der trænede på løbebånd, oplevede denne effekt, mens den var mindre udtalt hos dem, der styrketrænede. 

Kilde: Frontiers in Psychology

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: