© Colourbox

Gør cyklen triathlon klar

Sådan forvandler du din racercykel til en lynhurtig triathlon-cykel.

12. september 2014 af Lasse Lyhne.

Skal du også prøve kræfter med den populære triathlon-sport, men har du ikke lyst til at investere tusindevis af kroner i en fuldblodstricykel? Så kan du med enkle, prisrigtige justeringer forvandle din almindelige racercykel til en triatlon-cykel.

Sådan gør du:

Frem med sadlen. En stor, men diskret forskel på en triathlon-cykel og en racercykel er sadlens position. På tricyklen er sadelrøret stejlere, og sadlen sidder længere fremme. Det flytter vægten frem i tribøjlen, aktiverer baglårene og aflaster lår og hofter, så benene er friskere til løbeturen senere. Skub sadlen på raceren så langt frem som muligt. Alternativt kan du købe en vinklet sadelpind, der flytter sadlen meget frem. For dig med vaterpas og lod gælder det om, at vinklen fra krankboks til sadel skal være 78-80° – modsat racerens 72-73°. Investering: 0-700 kr.

Aerobar. Aerobaren samler dine arme og giver dig en smallere, mere aerodynamisk position på cyklen. Gå efter en justerbar aerobar, så du kan fintune indstillingen. Optimalt skal vinklen i din albue og skulder være 90 grader, når du hviler i bøjlen. Køb evt. en kortere frempind, hvis aerobaren skal tættere på. Investering: Aerobar: 500-2.000 kr. Frempind: 300-1.000 kr.

Gør cyklen helt klar til triathlon

Download vores PDF og få 5 andre tips til cyklen, der kan skære minutter af din cykeltid.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: