Hvordan tackler jeg min første triathlon?

Jeg skal snart deltage i min første triathlon. Har I nogle gode råd til forberedelser og taktik?

Triathlonsporten kræver ikke bare, at du kan svømme, cykle og løbe. Du skal også mestre den fjerde disciplin – skiftet. Her er eks-triathlonverdensmester Torbjørn Sindballes gode råd til tridebutanten:

Træn i det rigtige vand.

Foregår løbet i havet, er det især vigtigt at have trænet en del i at tackle bølger og strøm. Foregår svømningen i en sø, kan der også være lette bølger.

Vind tid i skiftezonen.

Læg et håndklæde ved siden af din cykel, og arrangér dit udstyr oven på det. Læg udstyret i den rette rækkefølge. Sørg for, at der er et område at stå på. Så slipper du for at børste tæerne fri for skidt, inden du trækker i cykelskoene.

Find dit eget tempo

Lad dig ikke rive med af de andre. Nogle fejldisponerer fuldstændig deres første triathlon og drøner af sted i et meget højere tempo, end de nogensinde har kunnet præstere under træning – og går ned med et brag midtvejs. Hold dig til dit eget tempo. Giver løbsdagens adrenalin dig ekstra kræfter, så vent med at brænde dem af, til du er halvvejs gennem løbedisciplinen.

Sæt dig et realistisk mål

Dit første tristævne skal være en god oplevelse. Gå ikke for meget op i tider og målsætninger, men se det som en lærerig oplevelse, og vær klar til at tage dagen, som den kommer.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: