Martin Flinta, 40 år. Her under Xterra-VM sidste år.

Nordens bedste crosstriatlet: “Det er bare vildt sjovt!”

Fokus på terrænet frem for på smerten og en mere munter stemning er nogle af grundene til, at Martin Flinta elsker crosstri.

25. marts 2014

Martin Flinta er en garvet triatlet, verdensmester i adventurerace og Nordens skrappeste crosstriatlet. Han blev nummer 2 ved Xterra-verdensmesterskaberne på Maui sidste år, blot 12 sekunder fra guldet.

— Jeg har dyrket triathlon i 20 år og adventurerace i 15. Jeg elsker at træne i naturen, så crosstriathlon lå meget ligefor for mig. Jeg deltog i mit første crosstri, et lille lokalt et med 300 deltagere, for 5 år siden og elskede det. For mig er crosstri ganske enkelt meget sjovere end traditionel tri. Du konkurrerer i smukke, grønne omgivelser frem for på grå, støvet asfalt – og så sker der hele tiden noget. Dit fokus er konstant på sporet, og du tænker kun et par meter frem: Hvordan klarer jeg det sving? Kan jeg komme over den rod? Osv.

I traditionel trisport er fokus på smerten og lidelsen. Det er meget mere ensformigt og handler om watt og puls, og der er slet ikke samme opmærksomhed på det, der sker omkring dig. Stemningen er også mere munter i crosstri. Folk er mere afslappede og snakker og joker på startstregen, selvom det er et verdensmesterskab.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: