© Colourbox

Nu kan du blive en ægte ironman i Danmark

Challenge Copenhagen skifter navn til Ironman Copenhagen, så du nu kan blive jernmand på dansk grund.

3. juli 2013 af Peter Bollerup Andersen

Indtil nu har det årlige københavnske triatlon-stævne med de 3,8 km svømning, 180 km cykling og 42 km løb heddet KMD Challenge Copenhagen. 

Men nu er løbet blevet overtaget af ejerne bag Ironman på Hawaii, så det danske stævne, som afholdes 18. august i år, fremover kommer til at hedde KMD Ironman Copenhagen.

Distancen er nøjagtig den samme, og det får ikke nogen konsekvenser for de allerede tilmeldte deltagere. Men forskellen er alligevel stor. At kunne sige, at man har gennemført en rigtig ironman er forbundet med en del prestige, og for arrangørerne vil det utvivlsomt gøre det danske stævne ekstra attraktivt for udenlandske deltagere.

Det århusianske KMD Challenge Aarhus, som kun er på den halve distance, kommer fremover til at hedde Ironman Aarhus 70.3. Og vil ligeledes stadig være en halv ironman bestående af 1.900 meter svømning, 90 km cykling og 21 km løb. Navneskiftet sker dog først fra 2014.

Thomas Veje Olsen, som er direktør for YWC Sports og dermed arrangør af den danske Challenge-serie, siger:

"Vores to triatlonevents i København og Aarhus er unikke og har et kæmpemæssigt internationalt potentiale, som vi glæder os til at udfolde endnu mere sammen med IRONMAN".

Han fortsætter: "Vores mål har altid været at skabe kreative og internationale events på verdensklasseniveau, og med det nye samarbejde med IRONMAN bliver København den eneste hovedstad i verden, der danner ramme om en IRONMAN-event. Det er et perfekt match, og vi tror på, at denne event kommer til at sætte nye standarder i IRONMAN-serien".

Navneskiftet har den ekstra krølle, at det fremover vil være muligt via Ironman Copenhagen at kvalificere sig til det legendariske Ironman på Hawaii.

Er du klar til at gennemføre POWERMAN 2016? Læs mere her

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: