© Andreas Mikkel

Så lidt udstyr har du brug for til triathlon

Cykel, hjelm og løbesko. Det er i grove træk, hvad du skal bruge for at komme i gang med triathlon.

26. august 2010 af Martin Kreutzer

Der er en bunke udstyr, som gør sporten sjovere. En del af det har du sikkert allerede liggende derhjemme i skufferne. Dermed kan det være overraskende billigt at komme i gang med en udstyrssport, som triathlon ellers er. Efterhånden som ambitionerne vokser, og svømningen flyttes fra hallen og ud i sø og hav, stiger behovet for udstyr.

  • Svømmebriller Det er et must at kunne se noget – både under træning og til løb. På sommerdage med kraftig sol er det desuden godt at have et ekstra sæt briller med mørke glas med spejleffekt.

  • Badehætte Hvis du træner i svømmehal, er det ikke nødvendigt, men svømmer du i åbent hav, er en farvestrålende badehætte vigtig for din sikkerhed.

  • Tri-shorts De korte tights tørrer hurtigt og har en tynd pude, som beskytter ved cykling, men ikke generer dig under løb og svømning. Til længere svømmeetaper i havet får du brug for en speciel våddragt, som er udviklet til at svømme i. Ud over at holde på kropsvarmen giver dragten ekstra opdrift, så du ligger bedre i vandet.

  • Cykelhjelm En godkendt cykelhjelm er obligatorisk til alle løb. På en varm sommerdag bliver du glad for en hjelm med mange ventilationshuller.

  • Cykel De fleste starter med at bruge deres gamle landevejsracer. Senere kan du overveje at investere i et tri-styr, som du kan lægge armene ned på og blive ekstra aerodynamisk med. Bliver du virkelig ambitiøs, kan du investere i en speciel enkeltstartscykel.

  • Drikkedunk Du skal være i gang i 1-1,5 time, så sæt en dunk vand på cyklen. Det er det nemmeste sted at få væske, uden at det koster dig tid.

  • Reparationsgrej Tag en ekstra slange med på cykeletapen – i tilfælde af at du punkterer. Husk også dækjern, minitool og cykelpumpe.

  • Cykelsko Under dit første mini-tri kan du godt cykle i dine løbesko. Du får dog en mere effektiv kraftoverførsel til pedalerne, hvis du kører med cykelsko og klikpedaler. Der findes sågar specielle triatloncykelsko, som er hurtige at komme i og kan bruges uden strømper.

  • Løbesko Dine helt almindelige løbesko kan sagtens bruges. Senere kan du overveje at købe specielle triatlonsko med lynsnøresystem, som kan bruges uden strømper.

  • Funktionel T-shirt Tag en svedtransporterende og hurtigttørrende T-shirt på til cykling og løb. Blæser der en kold vind, så medbring også en vest eller vindbreaker.

Triathlon træningsprogrammer

triathlon træningsprogrammer

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: