Sådan får du succes med tri

Drømmer du om at gennemføre et triathlon, så start i det små. Vi guider dig til, hvordan du får succes med en minitri, der svarer til ca. 1/10 af en jernmand.

16. august 2016

Du behøver ikke våddragt eller en cykel med pladehjul til en minitri, men skaf en rigtig racercykel. Det gør løbet sjovere.

Mød op i god tid, og få dit nummer udleveret. Hav styr på, hvor nummeret skal sidde, hvordan ruterne er, hvordan skiftezonerne er opbygget, osv.

Find din plads i skiftezonen, og stil dine ting op. Nogle gange skal alle dine ting være i en kasse, andre gange kan de stå på jorden.

Læg et håndklæde på jorden. Vælg gerne et i en markant farve, som kan ses, når du kommer op af vandet. Svømmer du i åbent vand uden våddragt, er det rigtig vigtigt, at du er godt gennemvarm, inden du starter.

Husk at varme op. Dyp dig i vandet inden start, så kuldechokket er overstået. Så er du klar til dit første triløb.

Få succes i dit første triløb:

*** Svømmestarten:**

Placér dig rigtigt i svømmestarten. I bassin snakker du sammen med de andre i dit heat, så I får placeret jer i forhold til formåen. I åbent vand placerer du dig i feltet afhængigt af evner. Starten er ofte kaotisk, hvilket er vigtigt at forberede sig på mentalt. Efter nogle meter vil feltet blive spredt. Er der bølger, skal du dog kæmpe hele vejen.

*** Fra vand til cykel:**

Når du kommer op af vandet, er du lidt omtåget, så tag den med ro, og sæt tempoet ned. Blodet skal lige fordeles rundt i kroppen igen. Lav dit skift, som du har planlagt, og fortsæt ud af skiftezonen og afsted på cyklen. Hold lidt igen til at starte med, og find et jævnt tempo, du kan holde hele vejen. Drik undervejs, hvis du er tørstig, men undgå at fylde maven.

*** Fra cykel til løb:**

Efter cykelturen mangler du blot 4 km løb. I starten er det helt normalt, hvis benene føles småstive og ukoordinerede, men hold stædigt fast – så skal du nok finde ind i rytmen. Kæmp de sidste km, og husk et stort jubelbrøl, når du krydser stregen.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: