Mand kigger på sit ur under træning
© iStock

Anmeldelse: 3x grej til udendørs træning

Vi har testet og anmeldt trailsko til mudder, et udendørs GPS-ur og en hightechløbetrøje! Få vores dom af produkterne her.

16. februar 2017 af Lasse Lyhne
TomTom Adventurer

1. Lille ur til små og store eventyr

Tomtoms lille, kompakte outdoor-ur byder på et hav af funktioner. Men displayet, brugerfladen og appen lader lidt tilbage at ønske.

TomTom Adenturer: 
 • Pris: 2.299 kr. 
 • Hvad: Outdoor-ur med GPS, barometrisk højdemåler og håndledspuls. Batteritid op til 24 timer. 
 • Info: tomtom.dk

Siden Tomtom meldte sig på markedet for træningsure med GPS i 2011, har de stået for enklere, mere prisrigtige ure til den almindelige motionist. Med lanceringen af Adventurer træder de et skridt op, både hvad angår funktioner og pris.

Adventurer har de vante løbe- og cykelfunktioner, men er tænkt til trailløberen, hikeren og skisportsentusiasten. Det har fået indbygget en barometrisk højdemåler, kompas og navigationsfunktioner, og de fungerer godt og Tomtom-agtigt.

Dvs. enkelt og visuelt. Vi havde lidt bøvl med at kalibrere kompasset og med at uploade ruter til uret, da ruterne ikke kan skabes på Tomtoms app.

Uret er bygget på den samme urkasse og platform som Tomtoms tidligere GPS-ure. Det er enkelt at bruge, men især skærmen begynder altså at virke bedaget, sammenlignet med andre ure i prisklassen.

Den er lille, og displayets opbygning gør det vanskeligt at se de sekundære data. Derudover fungerer det ikke optimalt med manuelle omgange, ligesom lysfunktionen lader lidt tilbage at ønske. Adventurer har indbygget håndledspuls, og baseret på vores testløb fungerer den imponerende godt.

Konklusion: 
Sammenlignet med fx Garmin Fenix er Tomtoms ur lille, let og enkelt. Mange gode funktioner til outdoor-liv. Brugerflade, app og skærm er dog vel simple til prisen.   

 • Fordele: Outdoor- og navigationsfunktioner. God og ret præcis pulsmåler.
 • Ulemper: Lille skærm og manglende lap- og lystast. 
 • Stjerner: 4/6
Diadora Windstopper seamless

2. Tætsiddende løbehybrid

Diadora Windstopper seamless:

 • Pris: 1.000 kr.
 • Hvad: Tætsiddende hybridjakke med vindtæt front. Brystlomme og refleksdetaljer.
 • Info: Diadora.com

Hvis vi siger Diadora, siger du sikkert tennistøj og fodboldstøvler, men det traditionsrige italienske brand har i denne sæson også kastet sig over løb og laver en fuld palet af løbetøj og -sko.

Her kigger vi nærmere på deres hightech­hybridtrøje. Og det er et rigtig godt produkt. Trøjen er fremstillet i en meget blød og strækbar knit, mens fronten er forsynet med en kraftig vindstopper, der beskytter torsoen mod afkøling.

Den kombi fungerer godt. Knitten er ekstremt fleksibel og gør, at den ellers meget tætsiddende trøje sidder godt på de fleste (slanke) løberkroppe. Knitstoffet er kraftigt og varmt, men også åbent i struktureen og derfor super åndbart.

Det giver en suveræn afdampning, men betyder også, at vinden suser ind omkring armene. Så er det meget koldt og blæsende, skal der en skaljakke udover. Ærmerne er meget lange, og fine tommelløkker holder dem på plads hen over håndryggen.

En lille anke er den ellers fint semihøje hals, som slutter tæt om struben, men godt kan genere lidt, når jakken er helt lukket.

Konklusion:
Et rigtig lækkert produkt med god (tætsiddende) pasform og fine detaljer. Velegnet som både mellemlag og yderlag.

 • Fordele: Lækkert materiale. God omend meget tæt pasform.
 • Ulemper: Lidt vel tæt halsafslutning.
 • Stjerner: 5/6
Salomon Speedtrak

3. Suveræn muddersko 

Salomon speedtrak: 
 • Pris: 1.100 kr. 
 • Hvad: Trailsko til mudret og smattet underlag. 6 mm drop. Vægt: 240 gram (str. 43). 
 • Info: Salomon.dk

Salomons nye sko, Speedtrak, erstatter Fellraiser, som vi var ret glade for. Det er heldigvis ikke noget dårligt bytte, for Speed­trak er fremragende, når det gælder mudrede, glatte spor i skoven.

Den holder grebet helt suverænt, og modsat mange andre trailsko pakker knopperne ikke mudder, men skubber det bagud og til siden, så knopperne er frie. Snuden har ekstra forstærkning, som giver god beskyttelse mod grene og forlænger skoens levetid.

Pasformen er lidt smal, selvom den ser bred ud. Den sidder til om foden og føles sikker i løb på ustabilt underlag. Der er god støtte i hælpartiet, men ellers er skoens overdel meget fleksibel og smidig. 

Konklusion: 
På glat og mudret underlag er Speedtrak blandt de bedste bud på markedet. Pasformen er tæt, og skoen meget fleksibel og smidig. Alt sammen til en ok pris.

 • Fordele: Eminent greb i mudder og blødt underlag. 
 • Ulemper: Lavt drop stiller krav til styrke i ben og fødder.
 • Stjerner: 5/6

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: