Mand der træner hjemme.
© iStock

4 suveræne redskaber til hjemmetræning

Disse produkter giver mulighed for masser af øvelser med egen kropsvægt. Samtidig er de billige og fylder så lidt, at de kan gemmes væk under sengen, når du ikke bruger dem.

12. marts 2020 af Lasse Lyhne

Redskaber til hjemmetræning 

Flyt træningen hjem i stuen, kælderen eller garagen. Der er masser af fordele ved at træne hjemme, og hvis du ved, hvilket udstyr du skal investere i, kan du faktisk bygge dig et komplet fitnesscenter uden at skulle overbelåne huset.

Vi giver dig her 4 suveræne redskaber til din hjemmetræning: 

1. Pull-up-bar

Pull-ups er en af de bedste øvelser for overkroppen, så en simpel pullup-bar til væggen eller dørkarmen hører så absolut til i basispakken. Denne model kan monteres uden skruer i en dørkarm og har flere grebsindstillinger, så den simple øvelse kan varieres, og du kan arbejde med din grebsstyrke. Baren kan også bruges til chinups, leg raises m.m. 

2. Kettlebell 

Kettlebellen er et meget alsidigt redskab. Swings er den mest kendte øvelse med kettlebell, men du kan også bruge den til klassiske styrkeøvelser som squats, lunges og dødløft samt en stribe andre effektive øvelser, hvor du svinger, presser eller støder kuglen. Køb gerne to kettlebells, da det øger udvalget af øvelser, du kan lave. 

Her får du 5 geniale kettlebell-øvelser.

3. Måtte 

En trænings måtte er svær at undvære, når du laver sit-ups, ryghævninger og alle andre øvelser, der foregår på gulvet. Gå efter en tyk måtte i relativt kompakt skum, der ikke lige mases flad. Den yder klart mest støtte, når du laver hip thrusts og andre øvelser, der lægger pres på skuldre, lænd og haleben. 

4. Mavehjul 

I 2014 blev øvelsen roll-out, hvor du ligger på knæene og ruller frem og tilbage, kåret til verdens bedste maveøvelse. For at lave den skal du bruge et ab-wheel. Gå efter et bredt og stabilt hjul.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvad vil du opnå med din træning inden for det næste år?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: