Nytænkt foamroller med 3 intensitetszoner til at behandle ømhed. Fås i størrelserne 33 og 65 cm.

© Activeaid.dk

Anmeldelse af nytænkt foamroller fra TRX

Det kræver tilvænning og træning at udnytte den totalt nytænkte og ikkerullende ‘foamroller’ TRX Rocker

9. oktober 2020 af Lasse Lyhne

TRX Rocker er landet i udstyrskategorien ‘foamrollere’, men det er nok i mangel af bedre, for der er nu ikke meget klassisk ‘roller’ over TRX’s nytænkte version af det populære redskab. Faktisk kan Rocker slet ikke rulle. Idéen er derfor, at du ligger med den del af din krop, som du vil give massage eller løsne op, på den kantede skumrulle og så rokker frem og tilbage. 

Med tre forskellige såkaldte intensitetszoner – og her er den store, markante kant i særklasse iøjnefaldende – kan du massere muskler og væv mere eller mindre kontant og dybt.

Som garvet foamrollerbruger er det mildt sagt en noget anderledes oplevelse. Faktisk kan man starte med at glemme alt om den måde, man plejer at bruge sin foamroller på, og starte på en frisk. Det kræver således lige noget tilvænning, men så er Rocker også en både kontant og effektiv problemknuser, når man angriber ømme punkter og spændinger.

Det kræver, at man ligger og rokker frem og tilbage, så man på den måde bearbejder og løsner et lille område af kroppen ad gangen. Men det virker godt – omend det således også tager nogen tid, hvis man vil kroppen godt igennem. Særligt den store ‘spids’ kan virkelig komme dybt i musklen, og her skal man lige lære at dosere sin kropsvægt. Til gengæld er de lange rul op langs rygraden og på benene – som jo er en rar, blid ting ved klassiske foamrollere – ikke en mulighed.

Så hvis du elsker at varme musklerne op inden træning eller løsne op efter et træningspas, er den ikke ideel. Selvom rullen er skridsikker, så gør den specielle form med flere zoner stadig, at rullens placering skal styres en del. Vi fandt dog hurtigt ud af, at det er en fordel at holde fast i hver side af rullen og styre bevægelserne på den måde.

Zonen med de fleste og laveste riller er til let massage og afslapningsøvelser. Næste ‘trin’ giver dybere muskelmassage.


Konklusion: 

Rocker skal ikke ses som afløser for en foamroller, men som et supplement, der kan massere og løsne problempunkter målrettet. Du skal tænke nyt, og den kræver tilvænning. 

+ Flere og gode funktioner, fast og solidt kvalitetsmateriale, skridsikker.

÷ Kræver øvelse, lidt besværlig, ikke ligefrem billig at anskaffe.

Pris: 429 kr. og 599 kr. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: