Kvinde med foam roller

Kender du foam rolleren? Ellers er det på tide.

© iStock

Derfor er en foam roller så god for dig

Sig farvel til ømme muskler, stive led og meget mere.

16. februar 2017 af Anna Sjøstrøm / I FORM

De seneste år er foam rolleren blevet mere og mere populær, men hvad er det egentlig, at denne skumrulle skulle være så god for?

5 gode grunde til at bruge en foam roller

1. Booster blodcirkulationen

Der er mange sundhedsfordele ved at have en god blodcirkulation, og massage med eksempelvis en foam roller kan være med til at forbedre cirkulationen rundt i arterierne, venerne og kapillærerne, hvilket gør musklerne i stand til at modtage mere oxygen og være friske og stærke.

2. Begrænser muskelømhed

Hvis du ofte lider af ømme muskler, kan det være en rigtig god idé at bruge en foam roller, for når du masserer dine muskler, øges blodcirkulation, og din muskelømhed nedsættes. Derudover har en undersøgelse fra 2015 vist, at en foam roller er særdeles effektiv til at begrænse muskeltræthed og –ømhed.

3. Modvirker skader

At holde sig fra skader handler ikke kun om at passe på. Det handler også om at gøre noget aktivt, og her er foam rolleren et rigtigt godt redskab. Brug den regelmæssigt til at udstrække og massere dine muskler med den.

4. Styrker fleksibiliteten

En anden ting som foam rolleren kan være god til, er at forbedre musklernes elasticitet og dermed blive mere fleksible og mobile.

5. Nedsætter stress

De fleste ved, hvor skadeligt stress er, og faktisk har et sydkoreansk studie vist, at man ved at bruge en foam roller nedsætter stresshormonet kortisol.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: