Derfor skal du have sportsbriller

Gode sportsbriller på næsen er et must, hvis du vil beskytte dine øjne. Sportsbriller beskytter både mod skader fra solens uv-stråler, støv, insekter og svirpende grene – for ikke at tale om generende træk, der får øjnene til at løbe i vand og slører synet.

Afgørende for en god oplevelse er, at dine sportsbriller yder optimal beskyttelse og sidder fast og tæt til uden at genere.

Netop her er der stor forskel, fordi modellerne ofte er tænkt og designet til en bestemt sport og så kun i begrænset omfang egner sig til andre træningsformer. Det opleves ofte med cykelbrillerne, der smyger sig tæt om hovedet for at holde fartvinden væk, når du sidder foroverbøjet i sadlen.

Bruger du dem til løb, viser konstruktionen sig dog hurtigt at være så tæt, at brillerne dugger til. Omvendt med løbebrillerne, der er herligt luftige under løb, men yder for ringe beskyttelse under cykling.

Sportsbriller til alle formål

Går du på jagt efter sportsbriller, skal du derfor gøre dig klart, hvilken træningsform de primært skal bruges til. Alternativt kan du vælge et par allround sportsbriller, der via en snedig opbygning lægger sig midt i brugsfeltet.

Mange sportsbriller kan fint bruges til både løb, kajak, mountain bike og meget andet. Selvfølgelig må man gå lidt på kompromis i forhold til skræddersyede sportsbriller, men vil man ikke bruge penge på flere forskellige briller, er det bestemt en brugbar mulighed.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: