Produktinfo Træningssække i kraftig nylon med indbygget vægtjusterbar sandpose. 3 modeller og størrelser: SandBall 4-14 kg, Coach 7-23 kg og Beast 19-38 kg.

Fleksible håndvægte

Der er dømt både effektiv og funktionel vægttræning med Alpha Strongs gennemarbejdede, bløde og fleksible sandsække, der egner sig fortrinligt til styrketræning hjemme på stuegulvet.

9. november 2011

Alpha Strong Sandball | |

Brugervenlig: Det er en smal sag at komme i gang med at bruge sækkene.

Kvalitet: Robuste og velforarbejdede i både yderstof, sandpose og lynlåse.

God til prisen: Selvom kvaliteten er høj, betaler man stadig dyrt for ‘idéen’.

Konklusion: Kan du lide at træne funktionelt, med fokus på både at stimulere kroppens styrke og kondition, så er Alpha Strongs sandsække en investering værd. Prisen kan umiddelbart virke høj, men det opvejes af, at sækkene er stort set uopslidelige.

Pris: Fra 1.250 kr.

www.bealphastrong.com/

De sandfyldte sække fra Alpha Strong er et fantastisk alternativ til traditionelle håndvægte og kettlebells. Flere strategisk placerede remme gør det muligt at gribe om dem på meget forskellige måder – og dermed udfordre musklerne fra forskellige vinkler. Og remmene giver et rigtig godt, fast greb om de solide, vægtjusterbare sække.

Til hjemmetræning skader det heller ikke, at sækkene grundet det ganske bløde ydre skåner gulvet, når du sætter dem i jorden. Eller hvis du skulle være uheldig at tabe en sæk.

For at få maksimal glæde af de sandfyldte sække er du dog nødt til at tænke dem lidt bredere ind i træningen, end du vil gøre med almindelige håndvægte. Bruger du dem bare som ligeværdig erstatning og kører dine bicepscurls- eller bænkpresøvelser med sandsække i hænderne, vil du hurtigt irriteres over, at man ikke bare lige kan justere vægten op eller ned.

Godt nok er det ret simpelt at justere på vægten ved at lyne posen op og tilføje eller fjerne sand, som er det, der giver sækken dens tyngde. Men i praksis gøres det kun et par gange, indtil man har fundet frem til en fornuftig vægt. Det er først, når din styrke efter et par måneder har udviklet sig, at det bliver relevant at fylde ekstra sand på.

I stedet for at fokusere på, om sækken vejer dette eller hint, gælder det om at tænke funktionelt og kreativt. For sækkene er skræddersyede til at blive hevet og flået i, kastet med og trådt på. Vi hentede inspiration på Alpha Strongs site og havde generelt masser af sjov og udbytterig træning med sækkene i testperioden. Ikke mindst da vi hev dem ud på græsplænen og lavede en ordentlig omgang cirkeltræning, som både indeholdt dynamiske løft og sving, armbøjninger og squats, men også deciderede kast med sækkene.

Vi oplever, at det optimale sæt består af både den mellemstore Coach-sæk, som typisk løftes med 2 hænder, og den lille SandBall, der i sin facon minder om en blød form for kettlebell. Den kan da også bruges på akkurat samme måde som kettlebellen og er strålende som sådan. Den kan såmænd også bruges som alternativ til en gammeldags såkaldt medicinbold.

De påmonterede greb gør, at du kan anvende begge sække med 1 eller 2 hænder og fatte dem smalt eller bredt alt efter behov.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: