© Istock

Her er fremtidens træningsudstyr

Producenterne knokler på livet løs for at skabe det næste store hightech-gennembrud. Det har allerede ført til store fremskridt, men også et par smuttere.

14. marts 2016 af Claus Cancel - Radio24syv.

Forestil dig, at du på din cykelcomputer kan se, om der nærmer sig en bil bagfra. At dine løbesko selv justerer blødheden i sålerne efter din vægt og løbestil. At dine cykelbriller på et lille kort viser dig, hvor du skal hen.

Lyder det som ren fremtidsvision? Det er det ikke. Alle produkterne findes allerede på markedet. De er bare ikke slået bredt igennem, men de viser, hvilken vej det går.

Vi har udvalgt 7 sjove og mere eller mindre brugbare hightech-gadgets, der giver en forsmag på fremtidens træningsudstyr. Se dem herunder.

MÅL DIN MUSKELSTYRKE Skulpt Aim skulpt.me Der findes masser af badevægte, der kan give dig et fingerpeg om din fedtprocent og din muskelmasse. Men målingen er ikke blot usikker – den siger heller ikke noget om, hvor fedtet og musklerne sidder. Det kan Skulpt Aim, som måler din muskelmasse helt lokalt. Hvis du fx placerer den på overarmen, så måler den de omkringliggende muskler og kan sige, hvor meget der er muskel, og hvor meget der er fedt.

SÅL MED BLUETOOTH Digitsole digitsole.com Smid Digitsole i dine sko, og forbind til din smartphone med Bluetooth. Sålen holder øje med, hvor mange skridt du går, og kan også fortælle dig, hvor højt oppe du er. Fryser du om fødderne, kan sålen sågar give lidt fodvarme. Sålen kommer på markedet i slutningen af året.

ELEKTRONISKE HOVEDPINEPILLER Quell Relief quellrelief.com Har du ondt i ryggen, musklerne eller hovedet, så spænd Quell bag på benet, og vent 15 minutter. Via elektriske impulser får hjernen at vide, at den skal dæmpe smerterne i det ømme eller værkende område. På den medfølgende app kan du følge dit smertemønster. Er allerede på markedet i USA. Pris: ca. 2.000 kr.

SØVNTRACKEREN STYRER VARMEN Jawbone Up3 jawbone.com Jawbone, der laver aktivitets- og søvntrackere, har indgået et partnerskab med Nest, der blandt andet laver elektroniske termostater. Det partnerskab betyder, at søvntrackeren fortæller radiatoren, når du går i seng, og så skruer ned for varmen. Kommer du i løbet af natten til at fryse, fx fordi du kaster dynen af dig, så bliver varmen selvfølgelig automatisk skruet op.

SKOENE SLADRER OM DIG Lenovo Smart Shoe lenovo.com Lenovo, der normalt laver computere, vil også ind på fitnessmarkedet. De har fremvist et par konceptløbesko, som holder øje med din puls, temperatur og andre data, når du træner. Skoene har sågar små skærme på siderne, der med smileyer kan vise dit humør. Skoene kan også fortælle dig, hvilken retning du skal gå i – skulle du være i tvivl. Det er stadig uvist, om skoene kommer på markedet.

INTELLIGENT YOGAMÅTTE Smartmat smartmat.com Yogaøvelser skal laves helt rigtigt, og kroppen skal være fuldstændigt i balance. Det kan den intelligente yogamåtte hjælpe dig med. Den er fuld af sensorer, der kan mærke, om du laver ‘downward dog’ rigtigt og fordeler vægten rigtigt mellem arme og ben. Måtten kommunikerer med din telefon via Bluetooth. Kommer på markedet senere i år.

SHORTSENE TJEKKER DIN LØBESTIL Lumo Run lumobodytech.com Lumo Run hedder et par nye elektroniske løbeshorts. Foruden at måle, hvor langt og hvor hurtigt du løber, kan de elektroniske sensorer i bukserne måle, om du bevæger dig rigtigt, når du løber. Shortsene er forbundet til din telefon via Bluetooth. Shortsene og de elektroniske sensorer kan heldigvis maskinvaskes. Kan forudbestilles for omkring 800 kr.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: