© Info: sigmasport.com

Lavpris-GPS-ur med masser af funktioner

Sigma lever i den grad i skyggen af Garmin, men de tyske ingeniører kan altså noget, og deres første bud på et GPS-ur er så absolut interessant. Det er dog ikke uden udfordringer.

30. april 2020 af Lasse Lyhne

SIGMA ID. TRI

Sigma er ikke en stor spiller på vores breddegrader, når vi snakker cykelcomputere, og de er en endnu mindre spiller, når vi snakker træningsure. 

Det vil det tyske techfirma selvsagt gerne lave om på, og det skal de to nye trænings-GPS-ure ID. Tri og ID. Free hjælpe med til. Førstnævnte har fokus på tri og struktureret træning, mens det andet har en klarere outdoorprofil med bl.a. hiking- og skifunktioner. Kigger vi på specs’ene, er det en imponerende lille pakke, Sigma har samlet: GPS, håndledspuls, barometrisk højdemåler, en stribe avancerede trænings- og navigationsfunktioner samt en holder, så uret kan bruges som cykelcomputer. Alt sammen til den beskedne sum af 1.300 kr. Det er der ikke mange, der kan matche. 

Læg dertil muligheden for at uploade ruter til uret og tilslutte alt fra wattmålere til pulsbælter via Bluetooth eller Ant+, og du har det, der på papiret ligner et af de bedste køb på markedet. Men, for der er et men, omend det ikke er stort: Uret bærer altså præg af pioner arbejde – på godt og ondt. Brugerfladen er lidt besværlig at finde rundt i, og nogle af funktionerne gemmer sig underlige steder i menustrukturen. Appen ligner et bachelorprojekt fra DTU i 90’erne og er milevidt fra den visuelle, intuitive, farvemættede oplevelse, vi efterhånden er vant til. Skærmen er lille og sort-hvid, og nogle af tallene står lidt småt. Pulsmåleren er god under fitness og cykling, men udfordret under løb, hvor den ofte fanger skridtfrekvensen frem for hjerterytmen. 

Det grundlæggende er dog på plads: GPS’en er hurtig og præcis, forbindelsen til telefon og eksterne sensorer er stabil, og de mange funktioner fungerer, når du lærer dem at kende. Selve hardwaren er også god. Uret er nok plastikagtigt, men stadig robust og solidt. Knapperne giver fin feedback, og remmen er blød og behagelig. Og så er det let. 42 gram tynger ikke meget på håndleddet, og det er også værd at tage med, når nu det er et ur tænkt til trikonkurrencer. 

Pris: 1.299 kr. Hvad: GPS-ur til tri, løb, cykling og svømning. Indbygget pulsmåler og barometrisk højdemåler. Batteri: op til 12 timer med GPS.
Pris: 1.299 kr. Hvad: GPS-ur til tri, løb, cykling og svømning. Indbygget pulsmåler og barometrisk højdemåler. Batteri: op til 12 timer med GPS.© Info: sigmasport.com


Konklusion:

Et rigtig spændende produkt til dig, der vil gå imod strømmen, have masser af funktioner, spare penge og godt kan sluge et par praktiske minikameler for at gøre det.

+ Pris, træningsfunktioner og GPS’ens hurtighed og præcision. 

÷ Grim app, ustabil puls og lidt for små tal i displayet.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvad vil du opnå med din træning inden for det næste år?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: