Skokøb

Lad være med at spilde tid på at kigge længe på løbeskoen. Prøv den på, og vurdér, hvordan den føles i stedet. 

© iStockphoto

5 klassiske fejl, mange begår, når de køber løbesko

Du ved allerede, at et klik på nettet ikke er godt nok – du skal ned og prøve skoene i butikken. Men der er flere faldgruber, når der skal investeres i nye løbesko.

21. januar 2019 af Hans Westhausen Gottlieb

1. Du glemmer skoens bredde og volumen

Alle kender deres skostørrelse, men sørg også for at finde en sko, der passer i bredden ved hæl, midtfod og forfod. Skoen skal også have plads til din fod i højden. Et trick her er, at der skal være to fingres bredde mellem de øverste to snørrebåndshuller, når skoen er bundet – hverken mere eller mindre.

2. Du er bange for at købe for store sko

Bruger du normalt str. 43, så skal du formentlig have en løbesko i str. 43 ½ eller måske endda 44. Og nej, du falder ikke over dine egne fødder, fordi du går en halv til en hel størrelse op.

3. Du fokuserer på design

Glem farver, brandnavne, mønstre og andet ligegyldigt lir. Vælg den sko, der sidder bedst på foden, føles rarest at have på og passer bedst til dine behov.

>> Læs vores omfattende test af de nyeste løbesko og få svar på alle dine spørgsmål om valg af løbesko LIGE HER. <<

4. Du fokuserer for meget på (de forkerte) anmeldelser

Det er kun fint at skele til seriøse og upartiske anmeldelser – lød det fra magasinet, der anmelder løbesko i stor stil – men fordi en sko scorer seks stjerner i en test, passer den ikke nødvendigvis til din fod. Pas særligt på med at lægge vægt på anmeldelser, hvor afsenderen er uklar. Det er ikke usædvanligt, at brands sponsorerer skribenter, der vil anmelde deres sko. Det giver sjældent et upartisk billede af skoen.

5. Du køber for sent

Køb de nye løbesko ”før tid”, og skift så gradvist fra de gamle til de nye sko, så du langsomt vænner dig til de nye sko. Ved at veksle mellem nye og gamle kan du også nemmere registrere præcis, hvornår de gamle definitivt bliver for gamle.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: