Løbesko
Løbesko -

Her får du svar på nogle af de ofte stillede spørgsmål om løbesko. 

© iStock

6 spørgsmål om løbesko

Må man gå i sine løbesko? Og er dyre sko bedre end de billige? Få svar på de mest udbredte spørgsmål om løbesko lige her.

5. august 2021 af Claus Bjarnø og Lasse Lyhne.

Hvor længe holder et par løbesko?
Det er svært at sige og afhænger af din vægt, løbestil og de sko, du løber i. Generelt gælder, at lette, bløde såler som fx Nikes React trykkes hurtigere flade end hårde, mere kompakte såler. Forvent at kunne løbe mellem 500 og 1.000 km i dine løbesko.


Hvordan vasker jeg dem? 
Er skoene snavsede, så vask dem med en blød børste og varmt sæbevand. Undgå at putte dem i vaskemaskinen, da det kan ødelægge den lim, skoene er samlet med.


Skal løbesko ‘løbes til’? 
Det er faktisk sjældent. De fleste moderne løbesko er lækre fra første skridt. Meget stive og faste sko kan dog godt blive mere medgørlige efter 20-30 km. 


>> Læs vores omfattende test af de nyeste løbesko og få svar på alle dine spørgsmål om valg af løbesko LIGE HER. <<


Hvilken størrelse skal jeg købe? 
Løbesko er ofte meget små i størrelsen, og de fleste går halvandet til to numre op sammenlignet med almindelige sko. Du skal desuden også have ca. 1 cm plads foran tæerne, så skoene ikke klemmer tåspidserne.


Må man gå i sine løbesko? 
Ja, det kan du godt, men skoene er ikke lavet til det, og du slider dem unødigt ved også at gå i dem. Undgå at bruge dem til styrketræning og boldspil. De er for høje og ikke skabt til sidelæns bevægelser.


Er dyre sko bedre end billigere? 
Nej, det kan man ikke sige. Dyre sko består tit af flere og dyrere teknologier som gelpuder, skum med forskellige densiteter, stive torsionselementer og trykaflastende skum. Det er slet ikke sikkert, at alt det gavner dig, så gå efter en sko, der passer til din løbestil uafhængigt af pris. Undgå dog de billige supermarkedssko (selv fra etablerede mærker) til 400-500 kr., da de ofte er af en meget ringe kvalitet.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: