Skoens overdel er i Adidas’ luftige Primeknit-materiale. Den er syet af én lang tråd.

© Foto: adidas.dk

Adidas 3-D-printer løbesko

3-d-print-teknologien forventes med sine løfter om totalt tilpassede løsninger at revolutionere sportsindustrien. Adidas’ store satsning viser os lidt af fremtiden.

21. oktober 2021 af Redaktionen

Hvad: Adidas 4DFWD

Hvad er det: En ny løbesko fra Adidas med tynd og velsiddende Primeknit-overdel og ikke mindst den 3-d-printede mellemsål med en meget karakteristisk gitterstruktur. Teknologien skulle gøre det muligt at mikrostyre sålens egenskaber, og denne er således fremstillet med henblik på at skubbe løberen fremad. 


Derfor er vi begejstrede: Vi kan godt lide ny, revolutionerende teknologi, og Adidas har med deres berømte Boost-sål vist, at de kan skabe netop det. Vi har set 3-d-printede såler før, men dette er første gang, at der satses så stort, og første gang fokus så entydigt er på performance. Derudover rummer selve 3-d-print-teknologien nogle fantastiske perspektiver. Netop muligheden for at mikrostyre sålens opbygning betyder, at den enkelte løber kan få printet en sål, der passer netop til hans eller hendes behov. Respekt til Adidas for at vise vejen. 

Det koster den: Teknologien er ikke helt billig. 1.600 kr. koster skoen. adidas.dk.

Vi har samlet alt, hvad du skal vide, inden du skal købe dit næste par løbesko. Læs her. 

Sålen er fremstillet af utallige små gitterstrukturer. Disse kan sættes sammen, så sålen bliver fast, blød, neutral eller stabil. Og ydersålen er mere traditionel og består af slidstærk, skridsikker gummi.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: