Fakta: Løbesko med ‘riller’ under forfoden, der skal fremme forfodsløb. Drop: 5 mm. Vægt: 276 gram.

Forfodsløb til alle

Newton Kismet er en udmærket sko med fin støddæmpning og god stabilitet, men kvalitetsoplevelsen er ikke i top.

## Newton Kismet | |

Plus: God støddæmpning, ekstra rille under foden.

Minus: Kræver lidt tilvænning, lidt ‘billig’ kvalitetsfølelse.

Pris: 1.300 kr.

Konklusion: Skoen sidder fint på foden, og støddæmpningen er god. Men i takt med at Newton-skoen er blevet mere ‘folkelig’, bliver den også målt op imod markedets store spillere. Og her er kvalitetsoplevelsen ikke i top.

www.newtonrunning.com

Newton laver sko til forfodsløb og henvender sig til en relativt snæver skare af løbere, men med Kismet her er den skare gjort bredere.

Hældroppet er løftet til en halv centimeter, og der er god støddæmpning i hele sålen. Samtidig er selve hjertet i Newton-skoen – de aflange riller i sålen under forfoden – gjort blødere, så skoen føles eftergivende og mere som en almindelig løbesko. Der er nu lagt 5 riller under sålen, hvilket er et klart plus i forhold til Newtons gamle 4-rillemodeller.

Den ekstra rille giver mere stabilitet, især i sving, og bringer hele løbeoplevelsen tættere på, hvad man finder i en Asics-, Adidas- eller Nike-sko. Og det er netop problemet, for det betyder, at Kismet i større grad skal måle sig med markedets store spillere, og det er et hårdt game. For både overdelen og pløsen virker ‘papagtige’ i forhold til luksusmodellerne fra konkurrenterne.

Funktionelt betyder det ikke noget. Skoen sidder godt med solidt greb om hælen og fin plads til tæerne. Men i en købssituation er det svært at forstå den ret pebrede pris.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: