Fakta: Løbesko med nyudviklet Ignitesål med god støddæmpning og ekstra respons. Drop: 12mm. Vægt: 285 gram.

Hård og fast løbesko

Puma Ignite er en spændende løbesko, men den nye bløde og fjedrende mellemsål lever ikke helt op til forventningerne.

2. juni 2015

## Puma Ignite | |

Plus: God pasform, stærk pris sammenlignet med Boost.

Minus: Meget fast mellemsål.

Konklusion: Sammenlignet med Adidas Boost er Ignite meget fast og giver ikke samme fjedrende følelse og er mest interessant for tunge løbere. Skoen har dog potentiale, og vi glæder os til næste generation.

Pris: 1.000 kr.

www.puma.com

Ignite er navnet på Pumas største satsning i mange år. Den farvestrålende og spektakulære sko, der i reklamerne er at finde på fødderne af Usain Bolt, er tyskernes svar på storebror Adidas’ ultrapopulære Boost-sko. Og fræk ser den ud, selvom de lilla og laksefarvede nuancer næppe er for alle.

Skoen sidder godt om foden. Den er smal med et fast greb om hælen, men samtidig fornuftig plads til tæerne. Den er nem at snøre til, og pløsen er tilpas tyk til at beskytte vristen mod snørebåndenes tryk. Så vidt, så godt. Men det, det hele handler om, er jo materialet, der sidder under overdelen.

Den nye mellemsål er bygget op af Pumas nye Ignite Foam, der skulle være den mest responsive mellemsål til dato og altså den med mest returenergi. Den skulle nærmest skyde fødderne fremad for hvert skridt, du tager. Det ligger godt i ske med tendensen på markedet, hvor Adidas og New Balance tidligere med succes har lanceret deres Boost- og Fresh Foam-mellemsåler, der kan det samme. Modsat de to konkurrenter lykkes missionen dog ikke helt for Puma.

Ignite Foam virker på en eller anden måde for kompakt. Materialet er tungt og virker meget hårdt – ja nogle testere fandt det nærmest ubehageligt på faste underlag som asfalt og klagede over stive lægge efter en tur i skoen. Tungere løbere (85+ kg) vil logisk have mere gavn af skoen, men i vores bog er den generelt for hård.

Skoen er fint fleksibel i forfoden, men virker lidt stiv og savner fleksibilitet på tværs. Ydersålen er i Pumas Evertrack, som er slidstærk og fin i tørt vejr, men bliver glat på våde fortove.

Det er bestemt en interessant sko, Puma disker op med, men der er et stykke vej endnu. Vi så gerne, at vægten kom ned, og at mellemsålen blev mindre kompakt, mere fjedrende og blødere.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: