Hvad? Triathlonsko med lynsnøre og drænhuller. Vægt: 265 g (str. 42).

Hurtig tri-sko

Let og lækker trisko, hvis du vel at mærke har den rigtige løbestil.

## Inov-8 Tri-X-Treme 275 | |

Plus: Lav vægt, luftig overdel og mange tridetaljer.

Minus: Meget begrænset støddæmpning i hælen og en ydersål, der står dårligt fast i vådt føre.

Pris: 1.100 kr.

Konklusion: En knivskarp triathlonsko, som begejstrer inkarnerede triatleter, der har en eksemplarisk løbestil. En lidt grovere sål og en kende mere støddæmpning i hælen havde gjort skoen egnet til en bredere skare af løbere.

www.inov-8.com

Tri-X-Treme er, som navnet antyder, lavet specifikt til triathlon. Men den er ikke til tunge løbere, der på trætte ben slæber sig igennem løbedelen af et udmarvende tristævne. Hælens støddæmpning er simpelthen ikke god nok til at beskytte din krop, når du bumper derudad med tunge skridt. Det er ikke en kritik, men bare en konstatering, for i stil med briternes øvrige modeller er skoen her lavet til folk med en let, dynamisk løbestil fremme på foden.

Hældroppet er lavt, og forfoden meget smidig, og skoen er guf for den skolede løber, der er på jagt efter en let og hurtig sko. Den lette, åndbare overdel øger begejstringen. Det samme gør ‘indmaden’, der er komfortabel og fri for syninger, så du kan løbe uden strømper. Og som det sig hør og bør på en triathlonsko, er modellen forsynet med et lynsnøresystem, der sparer værdifulde sekunder i skiftezonen. Sålen har drænhuller, der lader evt. vand løbe ud.

En enkelt udtalt svaghed er sålens mønster. Det egner sig kun til faste, tørre underlag. Våde fliser og brosten skøjter den rundt på, og løber du på grus og skovstier, mangler der simpelthen bid.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: