Hvor vigtigt er skummet i sålen?

Jeg har lagt mærke til, at løbeskoproducenterne alle har forskellige typer skum i mellemsålen. Hvilke funktioner har de?

Mellemsålen er lavet af et støddæmpende skum- eller gelmateriale og har en af de vigtigste funktioner på en løbesko overhovedet. Det er nemlig sålens stødabsorbering, som skal beskytte kroppen mod de mange stød, der opstår, hver gang foden sættes i jorden.

Du bliver dog hurtigt rundtosset, hvis du prøver at sætte dig ind i løbeproducenternes mange forskellige typer mellemsål, for de hedder allesammen noget forskelligt. I sidste ende gør de dog alle det, de skal – og hvad du foretrækker, afhænger af personlig smag.

De seneste år har tendensen været at udvikle lettere mellemsålsmaterialer. Det nyeste og mest revolutionerende er Adidas’ såkaldte Boost-teknologi. Sålen menes – ud over at skabe god stødabsorbering – at kunne overføre ekstra meget energi tilbage til kroppen, så du både bliver hurtigere og får en lettere løbestil.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: