Hvordan finder jeg de rigtige løbesko?

Mine løbesko er ved at være færdige, og jeg skal have nogle nye, men hvordan finder jeg de rigtige?

Når du skal købe løbesko, er det vigtigt, at du kender din løbestil, så du ved, hvordan din fod lander og sætter af igen. På den måde undgår du, at dit skovalg bliver bestemt af flotte farver og andre mindre vigtige faktorer.

Du kan få foretaget en løbestilsanalyse i en specialbutik. Her får du undersøgt din skridt afvikling – typisk både i bare fødder og iført et par løbesko. Du kan også medbringe dine brugte løbesko som supplement til analysen, for i butikken vil de kunne se, hvor du primært har slidt dem. Når du ved, hvordan din fod lander, så ved du også, hvilken type løbesko der passer bedst til din fod.

Man arbejder med begreber som neutral løbestil, let til kraftig overpronation og supination. Det er udtryk for, hvordan din fod reagerer, og hvor på foden du har mest brug for støtte, så du nedsætter risikoen for overbelastningsskader i fx akillessener, knæ og hofter.

>> Læs vores omfattende test af de nyeste løbesko og få svar på alle dine spørgsmål om valg af løbesko LIGE HER. <<

Hvilken løbestil har du?

Det er vigtigt at vælge den rette løbesko, der passer til din fods anatomi. Der findes 4 former for løbestil:

Supination: Her bliver foden på ydersiden fra hælens landing, gennem rullet frem på foden og til afsættet. Sker det, skal du have en supinationsløbesko.

Neutral løbestil: Du skal vælge en neutral løbesko, når du har en neutral og naturlig skridtafvikling. Det vil sige, at du lander på hælens yderside og ruller frem på foden og kun falder lidt indad.

Let/moderat overpronation: Du har let overpronation, når din fod falder indad efter landing på hælens yderside og i det efterfølgende rul frem på foden. Det lette fald indad kompenserer en løbesko mod let overpronation for.

Kraftig overpronation: En løbesko mod kraftig overpronation har du brug for, når fodens naturlige pronationsbevægelse er så overdrevet, at foden knækker meget indad, mens du tager et skridt.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: