© Colourbox

Købeguide: Find din nye løbesko

Inden du går ned i løbebutikken og finder din næste nye løbesko, er det værd at tænke over disse tre ting.

2. april 2014

Det kan godt være svært at finde en løbesko, som passer perfekt til din fod. Men det kan være umagen værd. For finder du først den rigtige sko, kan det gøre hele forskellen og gøre dine løbeture til en stor nydelse.

Tre overvejelser, når du vælger løbesko

Hvis du vil forbedre chancerne for at finde den rette sko, skal du overveje disse tre ting:

1. Behov for løbesko med støtte? En del løbere har behov for en sko, der bremser fodens rotation indad – den såkaldte overpronation. Om du har behovet, og hvor stort det er, kan du få testet via en grundig løbeanalyse i din lokale løbeforretning.

2. Hvor løber du henne? De fleste køber løbesko til hverdagens almindelige løbeture på asfaltveje i byen. Det er også klart den type løbesko, som der står flest af på hylderne rundt i butikkerne. Men vær opmærksom på, at der også laves sko til konkurrence, interval- og tempotræning. Få afklaret dit behov, inden du går i butikken og køber de nye løbesko.

3. Brug for grov sål? Sålens mønster påvirker skoens vejgreb. Og vil du have nogle løbesko til weekendens lange ture på grusveje eller skovstier, er det vigtigt at kigge efter en lidt grovere sål med knopper, som bider fast i underlaget og holder dig på ret køl.

>> Læs vores omfattende test af de nyeste løbesko og få svar på alle dine spørgsmål om valg af løbesko LIGE HER. <<

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: