© Colourbox

Købeguide: Find din nye løbesko

Inden du går ned i løbebutikken og finder din næste nye løbesko, er det værd at tænke over disse tre ting.

2. april 2014

Det kan godt være svært at finde en løbesko, som passer perfekt til din fod. Men det kan være umagen værd. For finder du først den rigtige sko, kan det gøre hele forskellen og gøre dine løbeture til en stor nydelse.

Tre overvejelser, når du vælger løbesko

Hvis du vil forbedre chancerne for at finde den rette sko, skal du overveje disse tre ting:

1. Behov for løbesko med støtte? En del løbere har behov for en sko, der bremser fodens rotation indad – den såkaldte overpronation. Om du har behovet, og hvor stort det er, kan du få testet via en grundig løbeanalyse i din lokale løbeforretning.

2. Hvor løber du henne? De fleste køber løbesko til hverdagens almindelige løbeture på asfaltveje i byen. Det er også klart den type løbesko, som der står flest af på hylderne rundt i butikkerne. Men vær opmærksom på, at der også laves sko til konkurrence, interval- og tempotræning. Få afklaret dit behov, inden du går i butikken og køber de nye løbesko.

3. Brug for grov sål? Sålens mønster påvirker skoens vejgreb. Og vil du have nogle løbesko til weekendens lange ture på grusveje eller skovstier, er det vigtigt at kigge efter en lidt grovere sål med knopper, som bider fast i underlaget og holder dig på ret køl.

Se også vores store test-univers, hvor vi tester løbesko.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: