Fakta: Letvægtsløbesko, nyudviklet mellemsål, 2-lags meshkonstruktion og 5 mm hældrop. Vægt: 237 gram.

Let sko til lette løbere

Den svenske løbesko Salming gør sig bemærket med god pasform og en fremragende mellemsål. Men segmentet er lille.

## Salming Distance | |

Plus: Fremragende mellemsål og meget lav vægt.

Minus: Smal målgruppe.

Konklusion: Salming har fortjent opmærksomheden, for deres sko er responsiv og fleksibel og giver lyst til at løbe stærkt. Men her ligger begrænsningen også, for det er ikke en sko til den daglige træningstur.

Pris: 1.300 kr.

www.salmingrunning.com

Salming er et nyt mærke på det danske marked. De svenske sko har fået en del opmærksomhed takket være fremragende anmeldelser i et par udenlandske magasiner og den tidligere toptriatlet Rasmus Henning. Skoene hører ind under den efterhånden gammelkendte hat natural running, hvor skoen ikke skal være for styrende over for løbestilen. Det ses bl.a. i det lave drop fra hæl til forfod, en relativt tynd og fleksibel mellemsål og en meget lav vægt på bare 240 gram for deres distancesko. Det er også med til at segmentere skoen ret kraftigt til enten lette løbere med en god løbestil eller som 2.-sko til tungere løbere.

På foden er første indtryk, at skoen er bred, men samtidig sikrer overdelens opbygning et fremragende hold til trods for den gode plads. Overdelen er lavet i tolags mesh med masser af stretch. Det giver fin åndbarhed og ventilation. Mellemsålen er lavet i et skummateriale, som Salming kalder RunLite, og det er en fremragende skum – fast og responsiv og alligevel blød og absorberende. Her er ingen fornemmelse af agern og småsten igennem sålen, selvom den er så tynd. Sålen er forsynet med et torsionselement, som nærmest er tyvstjålet fra en gammel Adidas-sko. Men her virker det virkelig efter hensigten og bidrager med en del stabilitet, samtidig med at det suger sålen til foden og giver en rigtig god følelse med underlaget.

Ydersålen er sat sammen af flere typer gummi. I hælområdet er der en forstærket gummi, selvom skoen ikke er lavet til hællanding. Det virker som en unødig vægt. Resten af sålen består af en hårdere gummi, som giver et rigtig godt greb på våde fliser og asfalt. Vi er lidt bekymrede for mellemsålens holdbarhed under midten af foden, da det jo er her, landing og afsæt foregår, og efter ca. 100 km kan vi allerede se en vis slitage her.

3 skarpe detaljer

Exoskelet: Overdelen er bygget om et såkaldt exoskelet. Det giver struktur til skoen og et fremragende hold om foden. Syninger: Overdelens stykker er syet frem for svejset sammen. Det koster vægt og går måske også ud over holdbarheden. De holdt dog fint over hele testperioden. Sål: Plastelementet her hindrer skoen i at vride sig. Det giver stabilitet og en mere dynamisk afvikling af løbeskridtet.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: