ASICS METASPEED SKY+
© Asics

Let supersko til hurtige løbeture

Asics er klar med sin nye supersko, MetaSpeed Sky+, som allerede har slået flere rekorder. Den lave vægt kommer dog også med en pris.

21. oktober 2022 af Christian Thestrup

ASICS METASPEED SKY+

Hvad: Superlet sko med kulfiberplade.

Vægt: 205 g (str. 42) / Drop: 5 mm

Pris: 2.100 kr. 

Info: asics.com


Asics er klar med efterfølgeren til den lækre supersko Metaspeed Sky, som blev lanceret i fjor. Navnet er Metaspeed Sky+, og Asics tror så meget på den nye sko, at de ved præsentationen i Malaga satte deres hold af professionelle løbere til at teste den. Resultatet blev 27 personlige rekorder blandt de toptunede atleter, så noget tyder på, at Asics har en vinder mellem hænderne. Og efter at vores hold har testet den, må vi sige, at vi også er begejstrede.

Metaspeed Sky+ udmærker sig især ved lav vægt og god støddæmpning. Skoen har fået endnu mere af Asics’ FF Blast Turbo-skum i mellemsålen, hvilket giver mere returenergi, når man afvikler sine skridt. Om man får den oplevelse, er dog individuelt, for selvom skoen er let og lækker at løbe i, var det ikke alle vores testløbere, som havde oplevelsen af at blive skudt afsted i skoen.

Skoens sål virker mere slidstærk end forgængerens, og den har masser af bid på såvel våd som tør asfalt samt på stier med fast grus. Til gengæld savner den greb, når man kommer ud i mere trail-­agtigt terræn, men det er også en sko, der er lavet til hurtige byløb.

Ligesom hos forgængeren er hovedattraktionen hos Metaspeed Sky+ den indbyggede kulfiberplade. I den nye udgave er pladen placeret højere i mellemsålen, hvilket giver en virkelig god fremdrift, når man løber – ihvertfald så længe man kan holde tempoet. Dog bliver lægmusklerne belastet mere på grund af det lave hældrop. Det skal man lige vænne sig til, men så giver det også markant mere fart på løbeturen.

Skoen har en let og luftig overdel af mesh, som dog virker ganske slidstærk. De flade snørebånd er med til at låse foden godt fast i skoen, og så går de ikke så nemt op som runde snørebånd, hvilket er et dejligt plus. En af testløberne syntes dog, at skoens pløs er lige lovligt tynd, så snørebåndene trykker på fodryggen. Så selvom vi holder meget af udtrykket ‘less is more’, er de japanske designere nok gået lige til grænsen med denne vægtreduktion.

KONKLUSION:

En let og lækker løbesko, som egner sig godt til træning samt race på alle distancer fra 5 km til maraton.

+Let, lækkert design og med god pasform.

- Pløsen er blevet lidt for tynd til de lange ture.

Ydersålen er belagt med Asics’ egen gummiblanding, Asics Grip. Den er tynd, men giver fint greb på våd og tør vej.
Ydersålen er belagt med Asics’ egen gummiblanding, Asics Grip. Den er tynd, men giver fint greb på våd og tør vej.© Asics

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: