Fakta: Neutral løbesko med ekstra støddæmpning. Sømfri overdel, 4 mm drop. Vægt: 235 gram.

Løb på skyer

Hoka One One har lavet en let løbesko med masser af dæmpning – velegnet til maraton.

## Hoka One One Clifton | |

Plus: Meget lav vægt. Solid dæmpning og god respons.

Minus: Lidt bred pasform og svær at snøre helt tæt til.

Pris: Ca. 1.700 kr.

Konklusion: En rigtig spændende sko til både træning og lange konkurrencer som halv- og helmaraton. Dæmpningen er uforlignelig, og vægten er næsten naturstridigt lav. Men prøv den. Hoka er ikke for alle.

www.hokaoneone.eu

Hoka lancerede for år tilbage sin tyksålede sko til lange trailløb. Men efterhånden er det gået op for franskmændene, at støddæmpning ikke kun er en fordel for ultraløbere, men også for os almindelige asfalttravere. Jo mere vi kan skåne benene ved at dæmpe de mange tæsk, de får, jo hurtigere kan vi løbe.

Clifton er kulminationen på den erkendelse. Det er Hokas klart letteste sko, og den er tænkt som racersko til lange asfaltløb som hel- og halvmaraton. Overdelen er tynd og sømløs. Den er dejlig åndbar, men savner lidt hold om foden – snørerne skal strammes hårdt for at få et tight fit.

I forhold til sålens tykkelse er skoene næsten naturstridigt lette. De giver en sær følelse af at gå rundt på et par store skumpuder. Under løb mærker man tydeligt den ekstra dæmpning, og mens nogle af testerne oplevede, at det ligesom slugte energien og gav langsommere skridt, var flertallet af den opfattelse, at skoenes dæmpning byder på en perfekt balance mellem dæmpning og fjedereffekt og ved hvert skridt sender energi ud i benene.

Se også vores store test-univers, hvor vi tester løbesko.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: