Produktinfo Lavet i yaklæder. Nanobehandlet og vandskyende. Fås også i en version med syntetisk overdel, der er 200 kr. billigere. Elastiske snørebånd. Vægt: 303 g (str. 43).

Løbesko der styrker musklerne

Ecco Biom tager tid at vænne sig til og er ikke egnet for nybegyndere. Men for garvede løbere er den en spændende sko, der effektivt styrker løbemusklerne.

## Ecco Biom Løbesko | |

Pasform: Den anatomiske sål og bløde læderoverdel smyger sig helt perfekt om fødderne.

Kvalitet: Formstøbt sål og handskeblødt yaklæder løfter skoene op i superligaen.

God til prisen: De fleste vil nok synke en ekstra gang, når de ser prisskiltet.

Konklusion: Der er ingen tvivl om, at Biom-skoen er god til at styrke løbemuskulaturen. Om Biom også er vejen til skadesfri løbeglæde og dermed markerer de almindelige løbeskos endeligt, kan vi dog ikke vurdere endnu. Så foreløbig gemmer vi den absolutte topkarakter.

Pris: 1.799 kr.

www.thebiomproject.com

Ecco Biom Løbesko

Det er ikke hver dag, man som testløber frivilligt stikker fødderne i et par løbesko, der er så ubønhørligt hårde i sålen, at de efterlader fødder og underben ømme efter den første løbetur. Ikke desto mindre var det indledningen på 8 ugers intensiv test, hvor vi løb en del af vores træningsture i Eccos banebrydende Biom-løbesko.

Selv om vi fulgte Eccos program med ultrakorte løbeture de første uger, bød testperioden på situationer, hvor det krævede ekstra overvindelse at hive de umiddelbart handskebløde sko på fødderne. For udsigten til endnu en tur, hvor asfalten nådesløst sender hårde stød op igennem benene med ømme lægge, haser og baller som resultat, kræver lige lidt ekstra overvindelse. Men 8 uger efter er vi dog glade for, at vi accepterede de første ugers martyrium.

For hvor de minimalt dæmpede sko i starten var særdeles hårde ved ben og fødder, gik der ikke mange uger, før den første ahaoplevelse meldte sig. Ømheden efter træning svandt ind til det acceptable, løbestilen blev mærkbart ændret hen imod et isætningspunkt, der lå længere fremme på foden, og frem for alt vænnede muskler og sener sig til at overtage støddæmperfunktionen, når nu der ikke var meget støddæmpning at hente i selve skoen.

Denne tilvænning er spændende, for stadig flere løbeeksperter peger på værdien af at løbe naturligt, som i bare fødder, og Biom bringer dig et godt stykke derhenad. Med udsigten til en mere naturlig løbestil og på sigt en nedsat risiko for overbelastningsskader er det værd at tage nogle ugers ubehag med i købet.

En stor del af testen foregik på asfalt, hvor den relativt glatte sål er i sit es, men hvor stødene til gengæld er ekstra hårde. Testperioden bød også på en del nedbør og kulde, og godt nok holder en speciel imprægnering fugten ude, men der er ikke meget varme i skoene.

Generelt oplevede vi, at Biom-skoene mere virker som et supplerende træningsredskab end et egentligt alternativ til dine vanlige løbesko. Især for garvede løbere, der går og døjer med lidt småskader hist og pist, kan Biom-skoene give træningen det lille tvist, der muligvis kommer skavankerne til livs.

For nybegyndere er vi lidt mere forbeholdne. Vi frygter simpelthen, at deres led og sener, der ikke er hærdede af årelang løbetræning, vil have svært ved at tolerere de ekstra hårde stød, som løb i Biomsko udsætter kroppen for.

Men alt det forbliver hypoteser, som vi efter få måneders løbetræning hverken kan be- eller afkræfte. Vi kan dog klart konkludere, at 2-3 Biom-ture om ugen gør, at ben og fødder efter 8 uger føles markant stærkere, og derfor ser vi Biom som en komfortabel løbesko til styrkende specialtræning 1-2 gange om ugen.

  • Biom fås i en model til hurtige løbere med tider på under 4 min. pr. km samt en model (herover) til de mere almindelige løbere. Senere følger en til langsommere løbere og en trailudgave.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: