Læs også

God allrounder

Produktinfo Fitness-sko med fleksibelt opdelt sål. Støddæmpning i hele mellemsålen. Størstedelen af overdelen er forstærket. Vægt: 300 gram (str. 42).

Nike Free Xilla

Nike har tænkt på fitnessfolket med en ny model i den succesrige Free-skoserie.

14. december 2011

Nike Free Xilla | |

Funktion: Gedigen allrounder, dog uden oplagte spidskompetencer.

Kvalitet: Både velforarbejdet og forsynet med sindrige detaljer.

God til prisen: God komfort og funktionalitet til en rimelig pris.

Konklusion: Til alsidig fitnesstræning er Xilla et rigtig fint valg. Den er ikke målrettet dem, der træner med meget tunge vægte, for de vil opleve sålen som for blød og skoen som for høj. Men de fleste andre vil stortrives i den.

Pris: 900 kr.

www.nike.com

Free Xilla Trainer fra Nikes populære Free-skoprogram ligner nok en løbesko, men er tiltænkt alle dem, der dyrker mere styrkeorienteret fitnesstræning. Almindelige løbesko egner sig ikke optimalt til styrketræning, crossfit, pump og andre motionsformer, hvor det er vigtigt at have bedst mulig kontakt med underlaget, fordi en høj, blød hæl går ud over ankelstabiliteten, og overdelen er for blød.

Xilla mærkes derimod mere stabil om foden, ikke mindst på grund af snøresystemet, der trækker skoens solide overdel fast om vristen. Medvirkende til en god stabilitet er også sålens velkendte Free-løsning med en opdeling i små, fleksible kuber, der tillader sålen og dermed foden at samarbejde med underlaget. Den egenskab kommer særligt til sin ret under fx lunges, hop op på kasser og andre øvelser, hvor balancen og ankelstabiliteten bliver udfordret. Trods den lidt fastere konstruktion duer den lette træningssko også til lejlighedsvise løbeture.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvad vil du gerne opnå med din træning i løbet af det næste år?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: