Produktinfo: Nytænkende løbesko med speciel ‘Boost’-sål, torsionsplade og fleksibel overdel. Vægt: 273 gram (str. 43).

Nyskabende og overraskende løbesko

Med løfter om effektiv energitilbageførsel og hidtil ukendt komfort er der skabt enorme forventninger til Adidas Energy Boost. Og skoen lever langt hen ad vejen op til de store løfter.

## Adidas Energy Boost | |

Funktion: Støddæmpningen er, i ordets egentlige betydning, i særklasse.

Pasform: Den smidige overdel gør, at pasformen er lige i øjet.

God til prisen: Prisen er på niveau med andre løbesko.

Konklusion: Det er i overkanten at tale om en decideret revolution. Men den nye Boost-sål er med sin suveræne støddæmpning tæt på. I samspil med en gennemtænkt overdel og skoens lave vægt resulterer det i en særdeles lækker løbesko til tempofyldte asfaltture.

Pris: 1.300 kr.

www.adidas.com

Der har været rigtig meget hype om de nye løbesko fra Adidas. Skoen er tyskernes første udsending i et løbefremstød, der efter sigende skulle revolutionere løbeverdenen.

Essensen er et nyt mellemsålsmateriale, der som en fjeder skulle give dig en masse energi retur, når du sætter af. Det løfte har vi nu hørt mange gange før fra alverdens producenter, og hver gang er vi blevet skuffede. Men skepsissen må vige, når det gælder Boost.

Idéen om at flyve over asfalten uden brug af energi er dog oversolgt. Men tyskernes nye mellemsål er ikke desto mindre et mesterværk.

Adidas har taget en ny type skum i brug – eller rettere fundet på en ny måde at anvende den TPU-plast på, som normalt kun bruges til at stive mellemsålen af med.

I Boost-sålen er TPU’en sprængt op til en hel masse små skumgummikugler. Mellemsålen ligner en flamingoplade, men fungerer ufattelig godt, for selvom den ikke er højere end på andre løbesko, så leverer den en aldeles overlegen støddæmpning.

Samtidig er materialet ufølsomt over for temperaturændringer. Dermed er den lige så komfortabel ved pivkolde temperaturer som ved ekstrem varme.

Resultatet af mellemsålens fantastiske egenskaber er, at benene føles friskere efter løbeturen, end når vi løb i vores almindelige løbesko. Det lover godt for skadesforebyggelsen og restitutionstiden.

Det helt magiske ved Adidas’ sål er, at den særdeles bløde affjedring er realiseret, uden at skoen føles svampet og energirøvende under landing. Så måske er der alligevel noget om, at sålen giver noget af den investerede energi tilbage?

Vi kan i hvert fald konkludere, at Adidas har formået at lave en super stødabsorberende sko, som samtidig føles let og responsiv på fødderne. Dermed får du det bedste fra to verdener.

Et ekstra plus er, at TPU-mellemsålen har en ganske lang levetid, og du er sikret formidabel støddæmpning i hele skoens levetid.

Komfortmæssigt er skoene også et pletskud, og det skyldes to ting.

Den ene er overdelens materiale, som er fremstillet i superstrækbart stof, kaldet Techfit, der på yderst behagelig vis – og understøttet af indlagte bånd – smyger sig om foden. Det sikrer, at fod og sko smelter sammen, og giver en oplevelse af at løbe afsted i ekstremt komfortable sneakers.

Samtidig sørger skoens skarpe pasform og den tætsiddende overdel for, at skosålen trækkes godt op under foden, så der dermed formidles fortrinlig kontakt mellem foden og underlaget til trods for den bløde støddæmpning.

Det er sjældent, vi bliver rigtig overraskede over en ny sko, men med Adidas Energy Boost er det sket.

3 skarpe detaljer
Boost-sål: Sålen består af en masse små skumkugler, der formår at absorbere kræfterne fra din landing uden at røve kræfterne fra dit afsæt. Torsion: En kile mellem hælen og forfoden gør skoene så stabile, at også løbere med tendens til let overpronation føler sig tilpas. Techfit-overdel: Overdelen er fremstillet i et ekstremt smidigt stof, der smyger sig om huden og skaber rigtig god kontakt mellem fod og sko.

Se også vores store test-univers, hvor vi tester løbesko.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: