Hvad? Anderledes løbesko med mobium-bånd, der trækker skoen op under foden. 8 mm hældrop. Vægt: 263 gram.

Nytænkt tradition

Pumas nye neddroslede version af den nyskabende Mobium-sko forener fremragende løbedynamik med god komfort.

20. oktober 2014

## Puma Mobium Ride | |

Plus: Pasform, dynamik og løbefornemmelse.

Minus: Sålens greb på løst underlag.

Konklusion: Puma har skabt en folkelig udgave af den innovative Mobium-sko, der holder fast i den originale skos dynamik og suveræne løbefornemmelse og kombinerer de styrker med god støddæmpning.

Pris: 1.400 kr.

www.puma.com

Det er efterhånden et par år siden, at Puma lancerede Mobium-skoen som sit bud på en sko til den dengang populære natural running-tendens. Målgruppen var snæver, og skoen var med sit lave hældrop og begrænsede støddæmpning kun for de mest hårdnakkede barfodsentusiaster. Siden har hele barfodsbølgen mistet pusten, og de fleste store producenter er begyndt at vende tilbage til den gamle læst med solidt affjedret hæl.

Pumas nye version af Mobium-skoen er dog et fremragende kompromis mellem gamle og nye dyder. Den bevarer meget af den gamle Mobiums dynamik og følelse med underlaget, men gør det hele lidt mere tilgængeligt med kraftig hæl og en solid og støddæmpende mellemsål. Og sikke en oplevelse det er at stikke foden i skoen.

Hele idéen bag Mobium-skoen er, at en elastik under svangen får mellemsålen til at smyge sig op om foden. Når du lander, og foden flader ud, følger sålen helt umærkeligt med i bevægelsen. Denne intime kontakt mellem mellemsålen og foden er simpelthen vidunderlig, fordi sålen i samspil med skoens velsiddende overdel skaber en suveræn kontakt mellem sko og fod.

Elastikken er ført videre til hælen og frem under forfoden og giver dermed skoen et dynamisk islæt, som bestemt er mærkbart. Samtidig mærker man tydeligt, at hele skoen, meget ligesom fx en Nike Free, tillader foden at bevæge sig frit.

Med 8 mm fald fra hælen til forfoden, fornem støddæmpning i hælen og en afrundet crashpad, der guider dig til et optimalt rul frem over foden, er det en fornøjelse at løbe rolige ture. Men også ved opskruet tempo, hvor landingen foregår længere fremme på foden, opleves skoen god.

Ydersålen er designet til asfalt – her er vejgrebet fint. Men på græs og jord kniber det med at bide sig fast. Til gengæld fungerer den fint på løbebånd.

3 skarpe detaljer

Elastik: Skoens mest fancy feature er det såkaldte mobium-bånd: en elastik, der trækker sålen op under foden og giver en suveræn kontakt med underlaget. Rundet hæl: Hælen er rundet, så rullet fra hæl til forfod foregår hurtigt og dynamisk. Overdel: Overdelen er fremstillet i Pumas såkaldte Adaptive Fit – et blødt materiale, der former sig efter din fod. Hælen er i såkaldt memory foam og giver godt med hold.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: